FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"pokazao sam svijetu"

Srbijanski nokauter Rakić izdominirao bivšeg izazivača: "Prošli smo pakao u Zagrebu. Moraju me ozbiljno shvatiti"

Aleksandar Rakić pobijedio je Anthonya Smitha u glavnoj borbi UFC Fight Night večeri u Las Vegasu.

UFC: Aleksandar Rakić vs Anthony Smith (Foto: GOL.hr)

Austrijski borac srbijanskih korijena Aleksandar Rakić slavio je u glavnoj borbi UFC Fight Night večeri u Las Vegasu protiv Anthonyja Smitha, bivšeg izazivača u poluteškoj kategoriji. 

Rakić je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon jednog ne previše zanimljivog meča. Iako su obojica primarno nokauteri, većina meča odvijala se na tlu, čak 12 i pol od mogućih 15 minuta, gdje je Rakić bio iznimno dominantan.

Ukupno je ispalio 136 udaraca, a istovremeno je dopustio svega 20 čovjeku koji se s Jonom Jonesom borio za titulu prvaka prije svega godinu i pol dana. 

Posebna zahvala za tim u Zagrebu

"Pokazao sam svijetu da nisam samo opasan udarač, već da znam hrvati i greplati. Moraju me shvatiti ozbiljno. Iduća je borba za naslov prvaka", kazao je Rakić nakon pobjede te se i na svom jeziku zahvalio svojim ljudima s Balkana. 

"Hvala svim mojim trenerima koji su posljednja dva mjeseca proveli bez svoje obitelji trenirajući sa mnom. Prošli smo pakao u American Top Teamu u Zagrebu. Želim se zahvaliti svim trenerima. Hvala svima na velikoj podršci na Balkanu. Melani i Andrej, ovo je za vas. Obećao sam vam da ću se vratiti s pobjedom i sutra ću to napraviti. Volim vas", kazao je emotivni srbijanski borac. 

Rakić je u prosincu prošle godine odradio meč protiv Volkana Oezdemira, još jednog bivšeg izazivača za titulu prvaka poluteške kategorije, te je bio poražen nakon kontroverzne sudačke odluke. Iako su mnogi vidjeli Rakića kao pobjednika, suci su podijeljenom sudačkom odlukom dali W (pobjedu) Oezdemiru.

"Raketa" iduće želi borbu za naslov prvaka

Bila je ovo 13. pobjeda Rakića u profesionalnoj karijeri, nakon koje će se sigurno probiti među prvih pet boraca u poluteškoj kategoriji. Nakon meča ga je komentator Paul Felder upitao što slijedi za njega, a on je bez razmišljanja odgovorio:

"Sljedeće je pojas. Dobro znate što slijedi. Pobjednik Reyesa i Blachowicza, ja se borim protiv pobjednika." 

Recimo da će se spomenuta dvojica boriti za pojas prvaka poluteške kategorije u rujnu, nakon što je Jon Jones oslobodio svoj pojas i otišao među teškaše gdje želi naslov koji drže naš Stipe Miočić. 

Što se Smitha tiče, ovo mu je treći poraz u posljednja četiri meča i pitanje je koliko još dinamita ima u ovom simpatičnom momku nadimka Lavlje srce.

Novi razočaravajući poraz bivšeg prvaka

U sunaslovnoj borbi večeri Neil Magny u potpunosti je izdominirao bivšeg prvaka Robbiea Lawlera i stigao do 24. pobjede u svojoj karijeri, te istovremeno nanio Lawleru četvrti uzastopni poraz. 

Meč sam po sebi nije bio posebno spektakularan, ali ga je Magny učinio vrlo jednostavnim za suce. Dominacija potencijalnog izazivača za titulu u velter kategoriji bila je i više nego očita, a nakon još jednog poraza u nizu čini se da je vrijeme za oproštaj 38-godišnjeg bivšeg prvaka ove kategorije. 

POBJEDA NEILA MAGNYJA

U drugoj borbi večeri Alexa Grasso slavila je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Korejke Ji Yeon Kim. Bila je to jednosmjerna ulica za Meksikanku Grasso, koja je debitirala u muha kategoriji, nakon što se do sada borila u slamka kategoriji. 

Bila je to 12. pobjeda u karijeri za Grasso koja uz to ima i 3 poraza. 

Večer su otvorili borci iz perolake kategorije, a pobjedu je protiv Billa Algea odnio Ricardo Lamas. Po jednu rundu dobili su Algeo i Lamas nakon prvih 10 minuta, a onda je uslijedila apsolutna dominacija iskusnog Lamasa u trećoj. 

To jasno pokazuje i rezultat kod sudaca u posljednjih pet minuta, koje su otišle na stranu Lamasa rezultatom 10-8. Ovo je vrlo važna pobjeda za Lamasa s obzirom da je u posljednja četiri dvoboja upisao čak tri poraza. 

POBJEDA RICARDA LAMASA

UFC Fight Night, glavni program:

Aleksandar Rakić pobijedio Anthonya Smitha (jednoglasna sudačka odluka)

Neil Magny pobijedio Robbiea Lawlera (jednoglasna sudačka odluka)

Alexa Grasso pobjedila Ji Yeon Kim (jednoglasna sudačka odluka)

Ricardo Lamas pobijedio Billa Algea (jednoglasna sudačka odluka)

*Magomed Ankalaev - Ion Cutaleba (otkazano)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider