Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ulje na vatru

Barca prodaje skupocjenu zvijezdu: Objava koja je podigla prašinu i otkrila kupca

Ousmane Dembele objavio je fotografiju koja je podigla prašinu...

Galerija Momčad Barcelone (Foto: AFP) Luis Suarez, Ousmane Dembele, Lionel Messi i Andre Gomes (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) +1 Andres Iniesta, Lionel Messi i Ousmane Dembele (Foto: AFP)

U jeku spekulacija kako Barcelona već ovog ljeta namjerava prodati Ousmanea Dembelea francuski nogometaš dolio je ulje na vatru.

Dembele je, naime, na Instagramu objavio vrlo znakovitu fotografiju kako sjedi u zrakoplovu i u novinama čitama članak o svojem bivšem treneru iz Borussije Dortmund Thomasu Tuchelu, koji je postao novi trener PSG-a.

Vjerujemo da ne treba pojašnjavati zašto je ta fotografija pokrenula lavinu novih spekulacija da Dembele želi napustiti Barcelonu i priključiti se pariškom klubu.

Momčad Barcelone (Foto: AFP) Momčad Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mnogo toga sugerira da bi Dembele nakon samo godinu dana provedenih u Barceloni mogao napustiti Camp Nou. O tome se već tjednima naveliko razglaba u španjolskim medijima. 21-godišnji francuski napadač prošlog je ljeta došao u Barcelonu iz Bourssije Dortmund za odštetu od 105 milijuna eura plus 40 milijuna eura mogućih kroz bonuse, što je u tom trenutku bio najveći ulazni transfer Barcelone u povijesti.

Dembelea je zimus po visine odštete srušio Philippe Coutinho, ali to ne mijenja u bitnom zaključak da ga je Barcelona platila papreno skupo. Na ovim stranicama odmah smo konstatirali kako nam se čini da je Dembele precijenjen i da ga je Barcelona debelo pretplatila.

Nije riječ o tome da je Dembele loš igrač, dapače, on ima svoje kvalitete, nego o tome da se svojim karakteristikama jednostavno ne uklapa u Barcelonin stil. Daljnji rasplet situacije pokazao je da naša procjena nije bila promašena, iako je jasno da na konačni zaključak treba pričekati.

Luis Suarez, Ousmane Dembele, Lionel Messi i Andre Gomes (Foto: AFP) Luis Suarez, Ousmane Dembele, Lionel Messi i Andre Gomes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prvoj sezoni na Camp Nouu Dembele nije nikoga impresionirao. S četiri gola i osam asistencija ne može se reći da je ispunio očekivanja, posebno kada uzmemo u obzir koliko je plaćen.

Naravno da treba uzeti u obzir da tek pristiglim igračima treba dati vremena za adaptaciju na novu sredinu i stil igre, uz to je Dembele imao i problema s ozljedom, no ostaje činjenica da Francuz po profilu nije tip igrača kojem bi Barcelonina igra posve odgovarala. Da su to shvatili i na Camp Nouu, sugerira i činjenica kako katalonski mediji sve češće spominju mogućnost Dembeleova odlaska ako Barcelona uspije dovesti Antoinea Griezmanna, što se čini dosta izvjesnim.

Čelnici Barcelone otvoreno su progovorili kako žele Griezmanna, a katalonski mediji već mjesecima izvještavaju o pregovorima koji se vode između Barcelone i zastupnika francuskog napadača.

Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U tom je kontekstu posve logično zaključiti da se Barcelona namjerava riješiti skupog igrača, a i Dembeleu je jasno da ne može računati kako će biti u prvoj postavi ako dođe Griezmann.

Ostaje otvorenim je li Dembele dobio "mig iz Pariza", odnosno je li Tuchel kontaktirao sa svojim bivšim igračem i je li mu namjera dovesti ga u PSG?

Dembele se pod vodstvom Tuchela u Borussiji Dortmund razvio u igrača kojeg su poželjeli brojni veliki europski klubovi i na kraju krajeva zbog igara pruženih u Dortmundu došao je u Barcelonu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider