Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaslužio šansu

Dalić pogodio, no ostaje pitanje: Je li Kramarić optimalno iskorišten?

Andrej Kramarić, mnogi će poznavatelji nogometa reći, sinoć je napokon dobio mjesto na kojem do izražaja mogu doći njegove kvalitete.

Hrvatska je pobijedila Ukrajinu u Kijevu, a u glavnog junaka na terenu pretvorio se - Andrej Kramarić! Zabio je dva gola iz pozicije središnjeg napadača. A odigrao je svih 90 minuta, započevši na desnom krilu. Je li upravo optimalno iskorišteni Kramarić - baš ono što je nedostajalo kronično neefikasnoj Hrvatskoj?

[KOMENTAR IVICE MEDE] Evo što je potrebno za veliki uspjeh Vatrenih: Uništili su najvrjednije!

Andrej Kramarić, mnogi će poznavatelji nogometa reći, sinoć je napokon dobio mjesto na kojem do izražaja mogu doći njegove kvalitete. Izdanak Dinamove nogometne škole i sinoć je ostao skroman.

"Sigurno da mi je jedna od najdražih utakmica u karijeri. Moram reći da ne treba sada stvarati neku pretjeranu euforiju, normalno da sam sretan, ali nismo još tamo gdje smo zapravo htjeli biti", skromno je kazao Kramarić.

Zlatko Dalić sinoć je pogodio kada je u drugom poluvremenu Kramarića stavio na poziciju prve špice. Iako je on dosta polivalentan igrač u gornjoj polovici terena, u reprezentaciji mu ipak nije pronađena uloga u kojoj se najbolje vide njegove sposobnosti.

Debitirao je 2014. godine, a do sada je ubilježio 25 nastupa, zabio je sedam golova, a u prosjeku je igrao 38 i pol minuta po utakmici.

"Moram spomenuti ipak da smo bili jako dobro organizirani. Da se od prve minute znalo gdje tko stoji i svaki je igrač znao svoj zadatak. Ništa nije bilo prepušteno slučaju", ističe Kramarić.

Realizacija je već dugo problem Vatrenih pa ostaje žal što i prijašnji izbornici nisu uvidjeli da je Kramarić vrlo prilagodljiv te da lako može mijenjati poziciju s Mandžukićem pa i s Perišićem. To dobro zna njegov trener u Hofenheimu, mladi Julian Nagelsmann.

Ove sezone 6 puta ga je koristio kao špicu, no treba napomenuti da Hofennheim u tom slučaju igra s dva napadača - Wagnerom i Kramarićem, jedanput je bio desno, dvaput lijevo krilo i dvaput ofenzivni vezni. U ovoj sezoni je u Bundesligi u sedam utakmica skupio dva pogotka i dvije asistencije.

"Prvenstveno moram reći da moram biti zadovoljan sa igrama u Njemačkoj, sigurno da je pridonijelo da je moja klasična pozicija da ja igram napadača tamo", zaključuje Kramarić.

Nadajmo se da je Kramarić sinoćnjom izvedbom zaslužio ozbiljnije promišljanje o njegovoj ulozi u reprezentaciji. Bez obzira na to, tko sjedi na klupi.

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider