Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to je prava hrvatska!

Hrvatska reprezentacija izborila dodatne kvalifikacije, Kramarić slomio Ukrajinu!

Hrvatska reprezentacija pobijedila je Ukrajinu u Kijevu te izborila play-off.

Hrvatska nastavlja bitku za Rusiju. U Kijevu pred 70 tisuća navijača hrvatski su nogometaši pobijedili Ukrajinu s 2:0 te tako kao drugoplasirana momčad skupine I izborili dvije utakmice dodatnih kvalifikacija. Island je pobijedio Kosovo te tako ostao na prvom mjestu koje izravno vodi na Svjetsko prvenstvo.

Hrvatska je slomila domaćina na krilima sjajnog Andreja Kramarića koji je postigao oba pogotka u razmaku od osam minuta (62. i 70.)

Prvi gol Kramarić je postigao odličnim udarcem glavom sa 10-ak metara nakon preciznog centaršuta Luke Modrića, dok je drugoga postigao nakon što je lijepo utrčao na drugu vratnicu i gurnuo loptu u mrežu na dodavanje Ivana Rakitića.

Ždrijeb sljedećeg utorka

Ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija održat će se u utorak, 17. listopada. Hrvatska će na tom ždrijebu biti nositelj što znači da će dobiti lakšeg protivnika i igrati uzvratnu utakmicu na svom terenu.

Termini za odigravanje utakmica play-offa kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo su od 9. do 11. studenog te od 12. do 14. studenog kada se igraju uzvratni susreti.

Hrvatska je dodatne kvalifikacije izborila zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu, dok su Ukrajinci dominirali u prvom dijelu kada su promašili nekoliko dobrih prilika. Presudila je kvaliteta naših igrača koji su prebrodili veliku nervozu iz prvog dijela, kao i golgeterska spretnost Kramarića, čiji su golovi produžili nadu da će Hrvatska ipak otići u Rusiju.

Novi izbornik Zlatko Dalić odlučio je izostaviti iz prve postave Josipa Pivarića, a na lijevi bok je stavio desnog braniča Šimu Vrsaljka, dok se na poziciju stopera vratio Dejan Lovren.

Već u 48 sekundi u šansi je bio Mandžukić čiji je udarac glavom na putu prema mreži pogodio rame Rakitskog i lopta je otišla u korner. U 11. minuti Ukrajinci su došli do prve šanse, udarac Marlosa koji je išao u mrežu blokirao je u zadnji trenutak Lovren. U 17. minuti Vida s 20-tak metara šalje loptu iznad grede, a šest minuta kasnije Subašić skoro propušta u mrežu udarac Rakitskog. U 28. minuti novi udarac Ukrajinaca iz daljine, šut Stepanenka odlazi centimetar od lijeve vratnice, kao i udarac Konopljanke glavom tri minute kasnije u periodu igre kada je Ukrajina bila puno bolja momčad. Vatreni su tek potkraj prvog dijela uspjeli preseliti igru na polovicu domaćina, ali s puno problema u organizaciji igre i bez opasnosti za ukrajinski gol.

Hrvatska je drugo poluvrijeme počela ofenzivnije i to je urodilo plodom u 62. minuti kada je ubačaj Modrića s desne strane Kramarić glavom sproveo u donji lijevi kut nemoćnog Pjatova. Šokirani Ukrajinci nisu mogli odgovoriti na vodstvo Hrvatske, a u 70. minuti Kramarić postiže i drugi gol na utakmici. Vrsaljko je s centra uposlio samog Rakitića koji iz prve šalje loptu u peterac, a tamo je najspretniji napadač Hoffenheima za vodstvo od 2-0.

Hrvatska je sa 20 osvojenih bodova zauzela drugo mjesto u skupini, dva više osvojio je Island koji je tako izborio izravni plasman u Rusiju. Island je u Reykjaviku pobijedio Kosovo sa 2-0 (1-0) i tako će po prvi put igrati na SP.

Hoće li se Hrvatska plasirati na SP u Rusiju?

Ukupno glasova:

UKRAJINA - HRVATSKA 0-2

Strijelac: 0-1 Kramarić (62), 0-2 Kramarić (70)

Pred 65.000 gledatelja na Olimpijskom stadionu Felix Brych iz Njemačke.

UKRAJINA: Pjatov - Karavajev, Hačeridi, Rakitskij, Matvijenko - Garmaš (Kovalenko, 66), Rotan (Sidorčuk, 69), Stepanenko - Marlos (Besjedin, 78), Jarmolenko, Konopljanka

HRVATSKA: Subašić - Vida, Mitrović, Lovren, Vrsaljko (Pivarić, 85) - Badelj, Rakitić - Kramarić (Pašalić, 88), Modrić, Perišić, Mandžukić (Rog, 90)

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider