Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav triler, jao!

Senzacija godine: Farski Otoci će imati klub u skupinama u Europi, slavlje nakon neviđene drame

Klaksvik, prvak Farskih Otoka, prošao je u treće pretkolo Lige prvaka.

Prvenstvena utakmica na Farskim Otocima (Foto: Afp)

Apsolutno najveće iznenađenje u europskim kvalifikacijama ove srijede (a slobodno možemo reći i dosadašnjeg tijeka godine) potpisao je Klaksvik, aktualni prvak Farskih Otoka. Oni su u drugom pretkolu Lige prvaka eliminirali švedski Hacken poslije dramatičnog uzvrata koji je otišao sve do jedanaesteraca tijekom kojih su imali više koncentracije i hrabrosti, zasluženo prošavši dalje.

Prva utakmica, odigrana prošli tjedan na Farskim Otocima, završila je rezultatom 0:0, da bi večeras sve bilo suprotno po pitanju golova.

2:2 nakon 90, 3:3 nakon 120 minuta

Klaksvik je vrlo rano poveo, već u 17. minuti, ali Hacken je brzo došao do izjednačenja. Početkom drugog poluvremena, u 48., Šveđani dolaze do preokreta, međutim to više nije pokolebalo igrače Klaksvika koji poslije samo pet minuta stižu do poravnanja.

Tih 2:2 je stajalo na semaforu poslije 90 minuta pa su počeli produžeci (od lani više ne vrijedi pravilo gola u gostima u UEFA-inim natjecanjima).

Igrala se 105. minuta, zapravo sudačka nadoknada prvog produžetka, kada je Hacken stigao do vodstva 3:2 i mnogi su u tim trenucima pomislili kako je konačno slomljen otpor hrabrih gostiju.

Ali, u 109. minuti autogol je postigao Hackenov igrač, 3:3 i - penali.

U prve tri serije svi su bili precizni, a onda je usijanje dosegnulo vrhunac. Hackenov Rygaard je promašio, zatim promašuje i Klaksvikov Gussias, da bi se peta serija ispostavila kao ključna. Sandberg nije zabio za Hacken, a Vegard Forren jest za Klaksvik i novi, ovaj put povijesni skalp.

Nakon Mađara zapamtit će ih i Šveđani

Klaksvik je u prvom pretkolu Lige prvaka priredio već jednu senzaciju, eliminiravši mađarskog prvaka Ferencvaroš.

Ovaj nokaut Hackena još je vrijedniji jer su njime osigurali mjesto u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja. Klaksvik sada ide u treće pretkolo Lige prvaka gdje će igrati protiv norveškog Moldea. Ako tu ispadnu, odlaze u play-off Europske lige, a ako i tamo budu eliminirani, sele u neku od skupina Konferencijske lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider