Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo i Hajduk

Sjajan europski tjedan hrvatskih klubova: Uskoro slijedi dvostruka "majka svih bitaka"?

Dinamo, Rijeka i Osijek pobijedili su u prvim utakmicama drugog pretkola UEFA-inih natjecanja.

Prije nego su se bacili na analizu utakmica drugog kola HNL-a, voditelji podcasta Utakmicu po utakmicu dotaknuli su se onoga što je prethodilo tim dvobojima našeg prvenstva, a riječ je o prvim ovosezonskim (uspješno položenim) ispitima Dinama, Rijeke i Osijeka.

"Ono što se događalo prije ovog vikenda, jako dobar tjedan za naše u Europi. Tri utakmice, tri pobjede, nešto što se ne događa svaki dan", započela je Valentina Miletić i prepustila riječ Ivanu Ljubiću.

"Je, izvrsno, stvarno smo sretni, ponosni i veseli, 0.750 za nacionalni koeficijent. Preskočili smo Šveđane, na 20. smo mjestu trenutno, za petama smo Grcima i Česima, Danci su malo dalje trenutno, a nas gone Poljaci, Ciprani i Rumunji. Bije se bitka i nadamo se da će ova sezona biti sezona iskoraka po pitanju nacionalnog koeficijenta. Svi s više-manje jako dobrim izgledima za prolaz. Dinamo je praktički već prošao, Rijeka je pobijedila u gostima, a i Osijek je zasluženo stigao do pobjede protiv ZTE-a. Nadam se da će se svi priključiti Hajduku u idućoj fazi."

Navijači Hajduka Hajduk ima više od 85.000 članova: Pogledajte ljestvicu gdje bi s tom brojkom bili u Njemačkoj divider

"Puno se priča o potencijalnim suparnicima u idućoj rundi", nastavila je Valentina, nakon čega je Ljubić podsjetio da bismo u trećem pretkolu mogli imati dvostruki obračun Hrvata i Grka, posebno bitan zbog činjenice da je Grčka trenutno za malo ispred nas na ljestvici nacionalnih koeficijenata. Ždrijeb vodi Dinamo na atenski AEK, a Hajduk čeka hoće li mu doći solunski PAOK ili izraelski Beitar.

Cijela treća epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider