Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mađari i Slovaci slave

Čudesan rasplet: Četiri reprezentacije iz iste skupine izborile Euro! Hrvatska je bila prva!

Plasman na EURO kroz doigravanje izborili su Škotska, Sjeverna Makedonija, Mađarska i Slovačka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađarska i Slovačka bile su u kvaifikacijskoj skupini E s Hrvatskom i Walesom, koji su se plasirali izravno, pa tako iz iste skupine na kraju čak četiri reprezentacije idu na Euro. Doista nejverojatno!

Mađarska je drugi EP u nizu izborila nakon velike drame, okrenuvši rezultat protiv Islana u posljednjih pet minuta utakmice. Gosti su poveli u 11. minuti golom Gylfija Sigurdssona nakon velike pogreške domaće 'jedinice' Petera Gulacsija kojem je prošla kroz ruke nakon što je veznjak Evertona pucao iz slobodnog udarca.

gol expired Hrvatska dobila suparnika: Škotska šokirala Srbiju i boljim izvođenjem penala izborila odlazak na Euro! divider

Island je sve do same završnice držao vodstvao, a onda sve prosuo. U 88. minuti je izjednačio naturalizirani Francuz Loic Nego, da bi u drugoj minuti nadoknade veznjak Salzburga Dominik Szoboszlai sjajno pogodio za 2-1.

Mađarska će na EP-u igrati u "skupini smrti" zajedno s Njemačkom, Francuskom i Portugalom.

Slovačka je u Belfastu nakon produžetaka pobijedila Sjevernu Irsku sa 2-1 izborivši EP na kojem će igrati u skupini E sa Španjolskom, Poljskom i Švedskom.

Slovačka je povela u 17. minuti pogotkom Juraja Kucke koji je iskoristio pogrešku domaćeg veznjaka Georgea Savillea nakon što je ovaj glavom vraćao loptu svojem suigraču, no to je učinio vrlo loše. Kucka je "ukrao" loptu i jurnuo prema suparničkim vratima i zabio za 1-0.

Sjeverna Irska je uspjela izjednačiti u 88. minuti autogolom Milana Škriniara koji je ubačaj McNaira pospremio u vlastitu mrežu. U posljednjim trenucima susreta domaćin je mogao okrenti rezultat, no Lafferty je pogodio okvir gola.

Gosti su do nove prednosti došli u 110. minuti golom Michala Duriša koji je s ruba šestnaesterca pogodio donji desni kut vratara Baileyja Peacocka-Farrella.

Sjeverna Makedonija je u finalu play-offa skupine D u Tbilisiju pobijedila Gruziju sa 1-0 po prvi put u povijesti izborivši plasman na EURO.

gol expired Neviđenu glupost teško je objasniti, ali Hrvatska još može na Euro: Postoji dobra vijest za mlade Vatrene! divider

Junak utakmice bio je 37-godišnji Goran Pandev koji je u 56. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, svoj 36. gol u 114. nastupu u dresu nacionalne vrste.

Bila je to sjajna akcija u četiri poteza u kojoj su sudjelovali "Talijani", veznjak Napolija Elif Elmas, napadač Udinesea Ilija Nestorovski i napadač Genoe Pandev.

Za Makedoniju je do 67. minute igrao kapetan zagrebačkog Dinama Arijan Ademi.

Do play-offa za odlazak na EP Makedonci su stigli s obzirom na to su prošle godine u grupi D Lige nacija bili bolji od Armenije, Gibraltara i Lihtenštajna, a potom su u polufinalu play-offa pobijedili Kosovo.

Sjeverna Makedonija će na EP-u igrati u skupini C u kojoj su i Nizozemska, Ukrajina i Austrija. 

Sada su poznate i sve skupine Europskog prvenstva koje se trebalo održati ovoga ljeta, ali je zbog pandemije prebačeno na 2021. godinu.

SKUPINA A: (Rim i Baku): Italija, Švicarska, Turska, Wales

Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija, Rusija, Danska, Finska

Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina, Nizozemska, Austrija, Sjeverna Makedonija

Skupina D (London i Glasgow): Engleska, HRVATSKA, Češka, Škotska

Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka

Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka, Francuska, Portugal, Mađarska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider