Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Sosa tragičar

Neviđenu glupost teško je objasniti, ali Hrvatska još može na Euro: Postoji dobra vijest za mlade Vatrene!

Mladi Vatreni olako su prokockali dva gola prednosti protiv Škota, no još uvijek imaju solidne šanse plasirati se na Euro…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada hrvatska reprezentacija na sebi svojstven način prokockala je u Škotskoj dva gola prednosti i šansu da u posljednjem kolu protiv Litve sama odlučuje o svojoj sudbini.

Mladi Vatreni prosuli su u drugom poluvremenu sve što su mukotrpno izgradili u prvom dijelu. Jesu li pomislili da je utakmica riješena, teško je reći, ali u drugom dijelu kao da je istrčala neka druga momčad.

Borna Sosa tragičar je utakmice, iako ni vratar Adrian Šemper nije daleko od te uloge. Šemper je kobno pogriješio kod prvog gola, bio je prilično nesiguran u drugom dijelu, ali Sosa je napravio najveću glupost dobivši crveni karton u 56. minuti.

Doista je teško shvatiti zbog čega je tako reagirao, i to u situaciji kada je Hrvatska imala vodstvo od 2:1, a i nije prijetila nikakva opasnost po hrvatski gol. Nema tu nekog logičnog objašnjenja, jednostavno se radilo o klasičnom „zamračenju“.

Sosa tragičar

Škoti su s igračem više uspjeli izjednačiti i činilo se da će u potpunosti preokrenuti. Srećom, i Škoti su imali svojeg Sosu. Billy Gilmour isključen je zbog još bizarnijeg razloga – prigovora.

Škotska i Češka sada imaju po 18 bodova, dok je Hrvatska treća sa 17, a Grčka četvrta s 13 bodova. Češka u petak gostuje u Grčkoj i ako pobijedi, Hrvatska više ne može biti prva u skupini.

Podsjećamo da će se na Euro plasirati devet prvoplasiranih reprezentacija po skupinama i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Hrvatska dočekuje u utorak u Puli Litvu, a Škotska gostuje u Grčkoj.

Dakle, Hrvatska mora navijati za Grčku da otkine bodove ili Češkoj ili Škotskoj, a u najboljem slučaju objema reprezentacijama. Dobra je vijest što Grci s dvije pobjede mogu do drugog mjesta tako da će biti motivirani protiv Čeha. Za Hrvatsku bi bilo dobro kada bi barem remizirali. U tom slučaju Hrvatska bi s pobjedom protiv Litve sigurno bila najmanje druga s 20 bodova.

Grci mogu spasiti mlade Vatrene

Na ukupnoj ljestvici drugoplasiranih reprezentacija bodovi osvojeni sa šestoplasiranim u skupini se brišu, pa bi mladi Vatreni na toj ljestvici imali 14 bodova jer bi im se odbilo šest bodova koje su osvojili protiv San Marina. Previše je utakmica u igri i prema tome previše kombinacija da bi se moglo reći bi li to bilo dovoljno. 14 bodova je na donjoj granici.

Ako bi kojim slučajem Grci najmanje remizirali i sa Škotima, Hrvatska bi na kraju bila prva. Naravno, ako pobijedi Litvu, a to je dosta izvjesno.

Uglavnom, nije još ništa izgubljeno, Grčka ima dobru momčad i sasvim je realno da barem u jednoj od dvije posljednje utakmice osvoji jedan bod, što bi Hrvatskoj bilo dovoljno da završi na drugom mjestu. A onda bi se čekali ostali rezultati i konačna ljestvica drugoplasiranih.

REZULTATI:

Škotska - Hrvatska 2-2 (Middleton 54, McLennan 70 / Moro 20, Bistrović 25)

LJESTVICA:

1. Češka 9 5 3 1 18-4 18
2. Škotska 9 5 3 1 16-3 18
3. HRVATSKA 9 5 2 2 30-7 17
4. Grčka 8 4 1 3 9-9 13
5. Litva 8 2 1 5 6-8 7
6. San Marino 9 0 0 9 0-47 0

13. studenog:

Litva - San Marino
Grčka - Češka

17. studenog:

HRVATSKA - Litva
Grčka - Škotska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider