Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadržali sjajan učinak

Česi slave trijumf usred Zagreba: "Viktoria se osvetila za neuspjeh. Pet tisuća ljudi u crnom bilo je sve tiše"

Dinamo je upisao drugi uzastopni poraz u Konferencijskoj ligi.

Tomas Chory (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Sva tri boda odlaze u Češku. Epilog je to dvoboja 3. kola Konferencijske lige između Dinama i Viktorije (0:1), koji bi mogao biti sudbonosan za trenera Sergeja Jakirovića. To mu je drugi uzastopni europski poraz, a ukupno peti na klupi hrvatskog prvaka, zbog čega mu se opasno trese stolica.

Velika pobjeda češke momčadi glasno je odjeknula u domovini, na Maksimir su stigli bez najboljeg strijelca i prvog vratara, a veliku su odgovornost stavili na pleća 18-godišnjeg Viktora Baiera. Poskidao je nekoliko opasnih šansi Dinama i prometnuo se u jednog od junaka utakmice.

Sergej Jakirović Trese se Jakirovićeva stolica: "Ne želim pobjeći. To je pitanje za Upravu, imam trening u 11" divider

Česi nisu zaboravili na događaj od prije pet godina kada su dinamovci izbacili Viktoriju iz Europske lige, a sada su dočekali svoju priliku za osvetu.

"Viktoria je opljačkala Zagreb i ostala na stopostotnom učinku", započinje Sport.cz, koji tvrdi da su se ovim trijumfom iskupili za nekadašnji neuspjeh. 

"Viktoria je opljačkala slavni stadion Maksimir i osvetila se za neuspjeh prije pet godina, kad je nakon poraza 0:3 ispala u nokaut-fazi Europske lige. I ovog su puta osigurali plasman u proljetni dio natjecanja jer su nakon tri dvoboja vodeći u skupini s devet bodova", piše Sport.cz.

Dinamovci Dinamovci utučeni: "Cijelu utakmicu smo dominirali... Prvo mjesto je izgubljeno, ali moramo proći" divider

"Od četvrte minute oko 5000 navijača u crnom diglo je pravu buku, ali ona je bila sve slabija kako je utakmica odmicala", piše Blesk.cz, koji dodaje da utakmica za neutralnog gledatelja nije bila posve zanimljiva.

Zaključili su da se izostanak Brune Petkovića itekako osjeti u igri Dinama.

Treba li Dinamo smijeniti Sergeja Jakirovića?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider