Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SLOVENCI USPJEŠNI

Slovenski viceprvak napravio čudo u Portugalu, Krznar se drugi put zaredom spasio blamaže

Jedno veliko iznenađenje i ogromna drama viđeni su na susretima 2. pretkolo Konferencijske lige u kojima su nastupili slovenski klubovi.

Maribor - Differdange (Foto: Profimedia)

Slovenski prvoligaši Maribor i Celje nastavljaju svoj put u lovu na skupine Konferencijske lige ove sezone. I to su napravili u susretima koji su po svojoj fabuli bili prava prezentacija toga zašto volimo nogomet.

Veliki gostujući preokret Celja

Nogometaši Celja eliminirali su Vitoriju Guimaraes i to u okolnostima gdje im nije davano puno šansi.

No, pokazalo se kako je pogodak Edmilsona iz prve utakmice, postignut u 96. minuti, čime su Slovenci smanjili na 3:4, dao potreban vjetar u leđa.

Momčad Hajduka Hajduk dobio još dobrih vijesti uoči ždrijeba: Otvara se velika prilika ako prođe PAOK! divider

Naime, na krilima tog ublažavanja poraza odigrali su u Portugalu sjajnu utakmicu, u kojoj su slavili rezultatom 0:1, pogotkom Gregora Bajdea iz 65. minute, a onda su bili sigurniji u izvođenju kaznenih udaraca te tako prevarili sve prognoze, koje im nakon prvog susreta nisu davale velike šanse.

Celje će u trećem pretkolu igrati bjeroluskog kluba Nemam Grodno, što znači da imaju realne šanse naći se u play-offu.

Krznar rođen pod sretnom zvijezdom

A kod Maribora, hrvatskog trenera Damira Krznara, ne može bez drame. Zapravo, drame u kojoj su se drugi put zaredom spasili od ispadanja koje bi ipak bilo blamaža.

Nakon što su u prvom pretkolu, tek u posljednjih deset minuta gostovanja na Malti eliminirali Birkirkaru, sad su bili još bliže ispadanju protiv Differdangea 03 iz Luksemburga.

Jakov Medić Dok lome Dinamo zbog Šutala, Ajax se pomalo senzacionalno pojačao drugim hrvatskim stoperom divider

U prvom susretu bilo je 1:1, a Maribor je u uzvratu poveo odmah na početku i činilo se da sve ide u pravom smjeru. No, dosti su do poluvremena, igrajući po velikom pljusku, preokrenuli, a onda su u prvoj minuti drugog dijela došli do velikih 1:3.

Odgovorio je Maribor prvo u 62. minuti preko Repasa, a u 82. je izjednačio Ivan Brnić. Izvođenje kaznenih udaraca Maribor je izbjegao u 121. minuti, odnosno doslovno u posljednjim trenucima susreta, kad je majstor Josip Iličić pogodio za prolazak i susret protiv turskog Fenerbahcea.

Pogotke s te utakmice možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider