Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osijeku i Rijeci teži put

Hajduk dobio još dobrih vijesti uoči ždrijeba: Otvara se velika prilika ako prođe PAOK!

Hajduk, Osijek i Rijeka čekaju ždrijeb Konferencijske lige u ponedjeljak.

Momčad Hajduka (Foto: Josko Ponos / CROPIX)

Ovog ponedjeljka sva četiri hrvatska kluba saznat će potencijalne protivnike u play-offu Lige prvaka (Dinamo) i Konferencijske lige (Hajduk, Osijek, Rijeka). Naravno, svi će oni prvo morati proći svoje protivnike u 3. pretkolu, koji u slučaju Dinama, Hajduka i Osijeka nisu nimalo bezazleni, dok će najlakši posao imati Rijeka.

No kako je ždrijeb prije samih utakmica 3. pretkola, svi mogu gledati u blisku budućnost i vidjeti što ih potencijalno čeka na posljednjoj prepreci uoči skupina europskih natjecanja.

Hajduk ima veliku priliku ako prođe PAOK

Za Dinamo smo još u srijedu znali situaciju, dok su naši klubovi u trećem rangu europskog nogometa sve saznali sinoć. Treba odmah reći kako je zasad Hajduk u najboljoj poziciji uoči ždrijeba play-offa.

On će jedini u slučaju prolaska biti nositelj, i to ne zbog vlastitog koeficijenta, već zbog toga što potencijalnim izbacivanjem grčkog PAOK-a Hajduk preuzima njegovo nositeljstvo. Upravo je to bila želja Splićana, koji su dobili težeg protivnika u 3. pretkolu (PAOK umjesto Beitara), ali time paradoksalno i veću priliku da izbore toliko željene skupine Konferencijske lige i europsku jesen.

Nositelji i nenositelji u play-ofuu Konf. lige Nositelji i nenositelji u play-ofuu Konf. lige (Foto: Twitter UEFA rankings)

Osijek se nadao, ali Cluj je ispao

Rijeka će u 3. pretkolu igrati protiv BR36 Torshavna s Farskih Otoka i gotovo će sigurno vidjeti play-off, no nema status nositelja u tom posljednjem pretkolu. Osijek je pak bio u prilici poput Hajduka, ali je Adana izbacila Cluj, pa Osječani neće dobiti nositeljstvo u play-offu ako prođu Turke.

Sinoć su Hajduk u tom kontekstu razveselili još neki raspleti. Fiorentina, Aston Villa, Bodo Glimt i Viktoria Plzen na kraju su ipak završili kao nositelji u ždrijebu play-offa, pa tako Bijeli neće moći dobitite jake protivnike koji su mogli prijetiti iz pota nenositelja.

Kako će proći hrvatsko-grčki dvoboji?

Ukupno glasova:

Smanjio se broj jakih klubova koji prijete Hajduku

Time su se uvelike povećale šanse za dobrim ždrijebom. Sada iz pota nenositelja Hajduku ili PAOK-u prijete najviše Osasuna, Bešiktaš ili nizozemski Twente. Ima tu još itekako ozbiljnih imena, svaki će protivnik biti težak, ali ipak se zrak malo raščistio.

Baš poput Dinamu AEK, Hajduku će PAOK biti vjerojatno ključna utakmica cijele 2023. godine. Osijek i Rijeka imat će puno teži, ali ne i nemoguć put. 

Pratite u ponedjeljak ždrijebove na gol.hr-u od 12 i 14 sati, a već oko 9 sati bit će poznate podgrupe na ždrijebu Konferencijske lige u kojima će se dodatno smanjiti broj mogućih protivnika naših klubova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider