Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNA SEZONA IZA NJEGA

Dok lome Dinamo zbog Šutala, Ajax se pomalo senzacionalno pojačao drugim hrvatskim stoperom

24-godišnji Jakov Medić danas bi trebao postati novim članom višestrukog prvaka Europe.

Jakov Medić (Foto: Afp)

Preko četvrte, treće i druge njemačke lige do velikog Ajaxa. Tako izgleda petogodišnji put 24-godišnjeg hrvatskog stopera Jakova Medića, koji bi od danas trebao postati dio nizozemskog, ali i europskog velikana.

Očekivao se korak naprijed i 1. Bundesligu

Pomalo senzacionalno, no vjerovalo se da za Jakova nakon sjajne sezone u 2. Bundesligi slijedi jaki transfer. Najviše su ga povezivali s nekim klubovima iz prvog njemačkog ranga, ponajviše s VFB Stuttgartom, no na kraju se dogodio preokret.

Nizozemski Ajax očito je bio najkonkretniji i Jakov je, prema informacijama kojima raspolaže Sport Klub, već u Amsterdamu, gdje bi danas trebao odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor.

To ne znači da su Kopljanici odustali od Josipa Šutala, koji je i dalje njihova glavna želja, ali još uvijek nisu slomili Dinamo kad je riječ o uvjetima u kojima bi napustio Maksimir.

Napustio Hrvatsku kao klinac i krenuo iz njemačke četvrte lige

Medić je 2018. godine napustio Hrvatsku i otišao u Nürnberg, gdje je prvu sezonu odigrao u njihovoj drugoj momčadi, u četvrtom rangu njemačkog nogometa. 

Nakon toga je prešao u Wehem-Wiesbaden, gdje se u prvoj sezoni, igrajući drugu ligu, nije nadobivao minuta, no nakon ispadanja postao je standardan u trećoj i pobudio interes boljih klubova.

2021. godine tako je prešao u St. Pauli i odmah se ustalio u prvoj postavi te su iza njega dvije vrhunski odigrane sezone, što je i dovelo do ovog transfera. U rujnu će napuniti 25 godina i možemo reći da je uistinu najbolji nogomet tek pred njim, a prakticirat će ga u jednom od najvećih klubova Europe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider