Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Revijalna utakmica

Svjetski raritet u Hrvatskoj: Fešta u malom selu koje dalo tri velika nogometaša

Amaterski klub Mračaj dao je tri velikana hrvatskog nogometa: Ivana Iku Buljana, Ivana Gudelja i Zvonimira Bobana...

Runovići, selo u blizini Imotskog, okupilo je kremu hrvatskog nogometa. Naime, njihov amaterski klub Mračaj dao je tri velikana hrvatskog nogometa: Ivana Iku Buljana, Ivana Gudelja i Zvonimira Bobana. Njima u čast otkriven je pano ''tri kapetana'', i odigrat će se revijalna utakmica pred stotinama navijača.

Među nogometnom kremom na manifestaciji ''tri kapetana'' i mi smo poslali našeg Marka Šepata.
Ova hvalevrijedna manisfestacija okupila je brojna velika imena našeg nogometa. Tko se sve upravo nalazi u Runovićima?

„Pep Guardiola ovdje bi imao koga skautirati samo da su malo mlađi. Nadam se da se neće naljutiti. Vidjeli smo ovdje Stanića, Bokšića, Asanovića i Štimca, a i neke druge velikane hrvatskog sporta poput Metličića ili Boraske, te naravno trojicu glavnih junaka – Zvonu Bobana, Ivana Gudelja i Iku Buljana. Runovići, malena općina u Imotskoj krajini, koja je zaista svjetski raritet jer dala je trojicu tako velikih nogometaša i kapetana. Buljan i Gudelj bili su kapetani bivše jugoslavenske reprezentacije, a Boban naravno Hrvatske“, kazao je Šepat, a evo što je poručio Zvone Boban.

„To je jako lijepa stvar za Runoviće i ovaj kraj koji je dao toliko velikih igrača i velikih talenata. Na kraju krajeva, u ovom klubu su mi igrali i otac, i ujak, i brat, tako da sam jako vezan i svaka čast ljudima koji su ovo organizirali. Lijepa ideja“, kazao je Boban.

U nastavku priloga pogledajte što je još rekao kapetan brončanih Vatrenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider