Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi krenuli osim reala

Čeka se europski prvak: Real se sprema za prvu utakmicu, novi trener uigravao trojac u napadu

Još samo Real Madrid od svih najvećih europskih klubova nije krenuo s pripremnim utakmicama.

Vinicius Junior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Diljem SAD-a dobro se zahuktao International Champions Cup, pripremni turnir ili jednostavno zajednički naziv za prijateljske i promotivne utakmice koje svi najveći i najjači europski klubovi igraju tijekom ova dva do tri tjedna.

Zanimljivo, Jose Mourinho uspio se i tu požaliti na suce te poručiti američkim ljubiteljima nogometa kako on na njihovu mjestu ne bi platio ulaznicu za te utakmice. Razlog je što klubovi dolaze sa šarenim sastavima, većinom bez najvećih zvijezda iako i oni najbolji polako ulaze u sastave na pripremnoj turneji u SAD-u.

Za vikend je na utakmici Barcelone i Tottenhama u L.A.-u bilo 68 tisuća navijača, a u Michiganu je pobjedu Liverpoola protiv Manchester Uniteda gledalo 101 tisuća gledatelja. A navijači Reala jedva čekaju da krene i osvajač Lige prvaka.

Mourinho sad mora na noge bivšem klubu, u utorak u Miamiju. Bit će to prva utakmica Madriđana pod novim trenerom Julenom Lopeteguijem, kojem također nedostaje velik dio momčadi. Zadnji će se s odmora vratiti finalisti SP-a Varane, Modrić i Kovačić, a svoj odmor nije skratio Sergio Ramos iako su njegovi kolege iz reprezentacije stigli u Miami.

Loptegui je u situaciji s nedostatkom igrača uigravao zanimljiv trojac u napadu. Karim Benzema još uvijek je igrač Reala i trebali bismo ga vidjeti u utorak protiv Uniteda. Desno je na treninzima bila nova glavna zvijezda momčadi Gareth Bale, koji ima puno slobode, toliko da često ostaje kao čista špica. A lijevo je mladi Vinicius Junior, koji je okupirao nekad Ronaldovu poziciju.

Iza njih sve to na uigravanju na treninzima povezuje Dani Ceballos, kojem leđa čuva Marcos Llorente, a u vezi je još zaigrao mladi Urugvajac Federico Valverde. Ceballos bi trebao biti jedan od onih koji će profitirati s novim trenerom. Modriću su 32 godine, Kovačić želi otići i bivši igrač Betisa trebao bi uskoro postati novi plejmejker Reala.

Novopridošli Odriozola protiv Manchester Uniteda trebao bi zaigrati prije Carvajala, tu su u obrani još Vallejo, Theo Hernandez i Javi Sanchez iz B momčadi.

Novinari koji prate pripreme Reala kažu kako bi to mogla biti prva 11-orica za prvu pripremnu utakmicu, ali da će minute dobiti i Nacho, Kroos, Isco i Asensio, koji su se priključili momčadi u Miamiju.

Real bi na ICC-u trebao ukupno odigrati tri utakmice. Osim spomenute protiv Uniteda, 4. kolovoza igra protiv Juventusa (bez Ronalda), a tri dana kasnije protiv Rome.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider