Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gazda samo blefira ili?

Real mijenja strategiju, a profitirati bi najviše mogao do jučer frustrirani Bale

Iz Madrida poručuju kako ne žele sudjelovati u trenutačnim događanjima na nogometnom tržištu.

Álvaro Odriozola i Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Što se to događa s trostrukim uzastopnim prvakom Europe, pitaju se navijači. Dok nogometno tržište buja, na Santiago Bernabeuu šalju poruku kako u svemu ovome neće sudjelovati. Rekao je to sam Florentino Perez, arhitekt filozofije Galacticosa, momčadi sastavljene od najvećih svjetskih zvijezda.

Liverpool je uspio pobijediti Real u bitci za ponajboljeg svjetskog vratara Alissona Beckera. Madriđani očito nisu htjeli pratiti licitaciju Monchija koja je zaustavljena na 72 milijuna eura. Donedavno Liverpool nije bio taj koji će ići do kraja u ovakvim natjecanjima, sada je to očito Real.

Era nakon Cristiana Ronalda tako neće započeti neče započeti nekim bombastičnim transferom. Jasno, ako predsjednik Reala ne blefira. Eden Hazard za neke je već bio sve dogovorio s Madriđanima, no špekulacije su se malo ohladile do tog transfera. Perezove velike ljubavi, Neymar i Mbappe, ovog su ljeta nedostupne i pitanje je koga uopće Real može dovesti.

Kažemo to u kontekstu Perezovih riječi na predstavljanju ranije kupljenog Viniciusa Juniora.

''Rekao sam već da ćemo s pojačati i to radimo. Vinicius i Odriozola su sjajni igrači, ali i talenti koji žele postati među najboljima svijetu. Real Madrid intenzivno radi na traženju takvih mladih igrača.''

Očita je to promjena u strategiji u odnosu na sve što je Perezov Real u svijetu nogometa predstavljao. Ronaldovu sedmicu naslijedio je fenomenalni Marco Asensio, budućnost španjolskog nogometa, no Ronaldovu nekadašnju poziciju na lijevoj strani naslijedit će do jučer frustrirani Gareth Bale.

As piše kako će upravo Velšanin biti glavna zvijezda Reala u eri nakon Zidanea i Ronalda. Napokon će igrati u poziciji u kojoj je uvijek želio biti. Ne radi se o tome hoće li biti lijevo, desno ili u sredini, već u poziciji u kojoj više nije u debeloj sjeni Ronalda. Spominju i kako je, za razliku od Hazarda, Baleov proizvođač opreme isti kao i klupski, a to u današnjem nogometu nije nezanemariva stvar.

''Tada sam to rekao jer sam bio frustriran u Kijevu'', rekao je nedavno o svom najavljenom odlasku Bale španjolskim novinarima, a siguran odlazak sad se pretvorio u: ''Možda ću ostati, možda ne. Moram razgovarati sa svojim agentom.''

Real ima dovoljan broj kvalitetnih igrača za novu eru pod Lopeteguijem, a je li Perez ''novom strategijom'' hladne glave samo blefirao ili se stvarno okreće (većinom) dovođenjem mladih igračima, saznat ćemo tijekom sljedećih mjesec dana. Ima još dovoljno vremena ne za jedan, već za nekoliko velikih transfera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider