Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Čačiću i Modrima treba više hrabrosti: Zašto Dinamo čeka da primi gol i tek onda krene naprijed!?

Modri su bili previše pasivni. Ne može se uvijek ići na to da će savršeno odigrati u obrani i da će iskoristiti jedan bijeg Mislava Oršića…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Opet je jedna neopreznost u obrani skupo stajala Dinamo. U Milanu Josip Šutalo, u Salzburgu Sadegh Moharrami. I to u situacijama kada nije bilo prave opasnosti.

gol expired Austrijski mediji: "Dinamo je potvrdio da je 'odvratan suparnik', nisu im pomogli ni trikovi s kopačkama prije penala" divider

Naivne pogreške, bolje rečeno pokloni iz vedra neba za suparnika. Prema reakcijama Benjamina Šeška u mrtvim šansama, dojam je da domaćin ne bi zabio do sudnjeg dana da nije bilo tog jedanaesterca.

Skupa neopreznost

Josip Drmić sanjat ću onaj zicer koji mu je skinuo Philipp Köhn, ali iskorak naprijed zbog kojeg je bilo zaleđe kada je glavom pogodio mrežu u završnici utakmice.

gol expired Luka Sučić nakon pobjede Red Bulla: "Na Maksimir idemo tražiti pobjedu" divider

Kada su primili gol, Modri su zaigrali ofenzivnije, po mom mišljenju i osjetno bolje. U zadnjih desetak minuta napravili su više dobrog nego u cijeloj utakmici. Zbog čega Dinamo čeka da primi gol pa da zaigra otvorenije, zapravo onako kako zna i umije!?

Treba više hrabrosti

Dojam je da se protiv Salzburga može igrati, nije to tako velika razlika u kvaliteti. Potrebno je više hrabrosti, ambicioznosti, nogometne kuraže.

gol expired Dino Perić vjeruje u prolaz: ''Imamo još dvije utakmice na Maksimiru, tamo su padale velike momčadi'' divider

Austrijanci nisu odigrali ništa specijalno, bili su ukupno bolji, igrali su presing u drugom poluvremenu, ali nije to bila neka dominacija. Moglo se iz tog stiska izaći samo da je bilo više hrabrosti.

Modri previše pasivni

Posjed lopte bio je podjednak, no Modri su uglavnom nabijali postotak bezopasnim dodavanjem na svojoj polovici ili sredini terena.

gol expired Luka Ivanušec: "Nije lako igrati protiv ovakvog presinga, ali moramo žaliti za našim prilikama" divider

Jednostavno, Modri su bili previše pasivni. Ne može se uvijek ići na to da će savršeno odigrati u obrani i da će iskoristiti jedan bijeg Mislava Oršića. S petoricom u zadnjem redu i taktikom odigraj dugu loptu na usamljenog Petkovića, ne smijete u obrani napraviti niti jednu pogrešku, a to je jako teško.

Ofenzivniji pristup u Zagrebu

Dinamo može igrati bolje i ofenzivnije, barem protiv Salzburga. Možda bi i u tom slučaju izgubio, ali barem ne bi žalio. Ostaje dojam da je propustio šansu u Salzburgu jer domaćin nije pokazao neku specijalnu kvalitetu.

Kako god, ništa nije gotovo, sada slijedi uzvrat u Zagrebu. Dinamo mora ići na pobjedu i vjerojatno će Ante Čačić složiti drukčiju, ofenzivniju taktiku. Modri sigurno mogu bolje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider