Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slave veliku pobjedu

Austrijski mediji: "Dinamo je potvrdio da je 'odvratan suparnik', nisu im pomogli ni trikovi s kopačkama prije penala"

Nogometaši Dinama pali su u Salzburgu s tijesnih 1:0, austrijski mediji pohvalili su plan Modrih i slave veliku pobjedu koja ih je dovela na prag europskog proljeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu Salzburga i Dinama mnogi austrijski mediji, slično kao i hrvatski, uostalom, proglasili su ključnom za proljetne ambicije u Europi, a kroz tekstove njihovih novinara proteže se ton velikog olakšanja poslije tijesne pobjede njihovih ljubimaca u 3. kolu Lige prvaka.

Modri su po austrijskim tiskovinama brendirani kao najslabiji suparnik u skupini i velika prilika da se izbori proljeće u Europi, a pobjedu u srijedu uvečer okarakterizirali su kao osvetu za poraz u doigravanju Lige prvaka 2016. godine.

Salzburg - Dinamo Dinamo pao u Salzburgu iz najstrože kazne, Drmiću u sudačkoj nadoknadi poništili gol divider

"Hrvatski autsajderi pokazali su se kao težak orah za razbiti i nisu Bikovima dali puno prostora na početku utakmice. Salzburg nije znao iskoristiti brzinu svojih napadača kraj sjajnog Dinamova defenzivnog bloka", piše u tekstu Salzburg24.

Hrvatima nisu pomogli ni psihološki trikovi

Međutim, u svojem članku pod naslovom "Okafor poslao Salzburg u ekstazu" utvrđuju kako je domaćin bio puno bolji u nastavku.

"Dinamo je imao puno sreće u nastavku, Livaković je udarac Šeška glavom obranio glavom uz puno sreće, a mnogi navijači Salzburga već su bili slavili pogodak."

gol expired Ludnica na tribinama u Salzburgu, navijači Dinama nadglasali domaćine i palili baklje divider

On nije pao tad, ali jest nešto kasnije.

"Kad je Moharrami srušio Ulmera, na scenu je stupio 'Mr. Eurokup' Noah Okafor i sigurno pospremio loptu u mrežu iz jedanaesterca za 1:0. Hrvatima nisu pomogli ni psihološki trikovi, naime htjeli su kopačkama oštetiti bijelu točku uoči izvođenja", ističu te novine.

Portal oe24.at piše kako su "Bikovi na silu izborili pobjedu protiv čvrstih Hrvata", a u tekstu ističe kako je "Salzburg pobjedom potvrdio status favorita u ovoj utakmici te se postavio u dominantnu poziciju za osvajanje treće pozicije u skupini".

gol expired Luka Ivanušec: "Nije lako igrati protiv ovakvog presinga, ali moramo žaliti za našim prilikama" divider

Potvrdile su se riječi Cristopha Freunda, Dinamo je ''odvratan suparnik''

Tiražni Kurier pohvalio je plan Ante Čačića i društva te također istaknuo kako je ova pobjeda stavila nokaut-fazu u nekom od europskih natjecanja iduće sezone nadohvat ruke.

"Hrvati su uspjeli dobrim dijelom u svojoj namjeri, u drugom dijelu usporili su inicijativu Salzburga i potpuno smirili tempo njihovih napada te čak preuzeli inicijativu dugim posjedima, međutim Ulmerov bijeg i Moharramijev prekršaj usmjerili su utakmicu."

gol expired Dino Perić vjeruje u prolaz: ''Imamo još dvije utakmice na Maksimiru, tamo su padale velike momčadi'' divider

Ugledni Kronen Zeintung piše kako je trener domaćih iznenadio uvevši Pavlovića umjesto Wobera te dodaje: "Čačić nije iznenadio ni s čim u prvoj postavi."

Salzburger Nachrichten ističe kako su se najave sportskog direktora Salzburga Cristopha Frenuda obistinile. Šef sportskog sektora Dinamova protivnika nazvao je Modre "odvratnim suparnikom" u najavi susreta.

"Dinamo je prijetio rano preko Mišića i Ivanušeca, ali ni kasnije se nije smrznuo na svojoj polovici opravdavši Freundov nadimak 'odvratnog suparnika'. Prema kraju prvog dijela imali su gužvu u šesnaestercu koja je završila sretno za Salzburg i Ademijev pokušaj koji je otišao pokraj gola", podvlače.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider