Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
IBF se umiješao

Hrgović baš nema sreće: Hrvat mora preko trnja do zvijezda, Zhangov tim komplicira

Promotorski timovi Filipa Hrgovića i Zhileija Zhanga nisu se samostalno uspjeli dogovoriti oko uvjeta najavljene borbe, pa je IBF naredio da se 24. veljaće provede licitacija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filipu Hrgoviću očito je suđeno da mora prijeći polje trnja kako bi došao do zvijezda. Najboljem hrvatskom teškašu i njegovim promotorima ne ide lako dogovaranje borbi, čak ni kada se čini da je to samo stvar formalnosti.

Tako se zakompliciralo i s kineskim teškašem Zhileijem Zhangom, koji je načelno prihvatio bačenu rukavicu i ne bježi od borbe s Hrgovićem, no očito je da njegovi promotori nisu zadovoljni ponuđenim financijskim kolačem.

Borba Hrgović - Zhang ide na licitaciju

Mnogi su mislili da će to ići lako jer je promotorska kuća Eddieja Hearna Matchroom involvirana na obje strane. Budući da se strane ipak nisu mogle same dogovoriti, IBF je morao zakazati raspravu za licitaciju. Poziv je došao tjedan dana nakon što su hrvatski i kineski teškaši dobili instrukcije da uđu u pregovore, koje, eto, nisu uspjeli dovesti do finalizacije borbe.

"Dana 7. veljače 2022. IBF je naredio Filipu Hrgoviću i Zhileiju Zhangu da započnu pregovore za IBF-ovog prvog izazivača u teškoj kategoriji", obavijestio je predsjednik IBF-a Daryl Peoples službenim pismom sve uključene promotore.

gol expired Španjolski mediji hvale Dinamo: Euforični hrvatski prvak gazi sve pred sobom i stiže s 1700 navijača divider

“Sporazum nije mogao biti postignut, a promotor (Wasserman Boxing) Chris Meyer zatražio je licitaciju“, stoji u zaključku.

Licitacija bi se trebala održati 24. veljače u sjedištu IBF-a u Springfieldu (New Jersey). Bit će otvoren za sve promotore registrirane u IBF-u, od kojih se traži da podnesu bespovratnu naknadu za sudjelovanje u iznosu od 5.000 USD, zajedno s uplatnicom ili bankovnom garancijom koja predstavlja 10% ukupnog iznosa ponude.

"Unutar 5 radnih dana nakon postupka licitacije pobjednički promotor mora proslijediti još jednu uplatu IBF-u koja predstavlja 10% ponude, što je ukupno 20% od cijelog iznosa."

Borba Hrgović - Zhang raspodjela 60/40

Hrgović (14-0, 12Kos) - kojeg zajedno promoviraju Wasserman Boxing i Matchroom Boxing - ima pravo na povoljniju raspodjelu u omjeru 60/40 jer je višerangirani boksač na IBF-ovoj listi.

Pobjednik će biti imenovan IBF-ovim obveznim izazivačem svjetskom prvaku po IBF/WBA/WBO/IBO verzijama Oleksandra Usyka (19-0, 13 KO), koji trenutno čeka datum borbe za svoj ugovorno vezan revanš s bivšim dvostrukim prvakom Anthonyjem Joshuom (24-2, 22 KO).

gol expired Englezi tvrde: Spriječeno je uhićenje Cristiana Ronalda zbog navodnog silovanja divider

Zhilei Zhang (23-0-1, 18 KO) bio je jedan od samo dva teškaša koji su prihvatili poziv IBF-a da uđu u pregovore s Hrgovićem, dok su sedmorica drugih kandidata odbila ponudu zbog ozljeda, drugih obveza u rasporedu ili nekih drugih razloga.

Jedini teškaš koji je verbalno prihvatio Hrgovićev izazov bio je francuski teškaš Tony Yoka (11-0, 9KO), osvajač zlatne olimpijske medalje 2016. i stari Hrgovićev irval iz amaterskih dana.

Pobjednik borbe Hrgović - Zhang ide na Usyka ili Joshuu

Yoka je morao odustati od borbe s Hrgovićem nakon što se Martin Bakole žalio IBF-u. Kongoanac je dobio presudu pod obrazloženjem da mu Yoka duguje borbu koja je otkazana sredinom siječnja zbog pandemijskih mjera u Parizu.

Očekuje se da će datum borbe Hrgović - Zhang biti objavljen ubrzo nakon prikupljanja ponuda 24. veljače.

Koji je krajnji domet Filipa Hrgovića u profesionalnom boksu?

Ukupno glasova:

Iako se još uvijek čini da borba sa Zhangom neće pobjeći Hrgoviću, uvijek postoje šanse da se sve izjalovi. Treba podsjetiti da je hrvatskom boksaču već propala jedna borba koja je stigla do licitacije.

Matchroom je prošle godine osvojio promotivna prava za eliminatorsku borbu Hrgovića i Michaela Huntera, a koju je naručio IBF. Borba je propala kada je Hunter odlučio krenuti u drugom smjeru.

Nakon toga Hrgović je imao dvije borbe koje lako riješio u svoju korist. Hrvatski teškaš pobijedio je Crnogorca Marka Radonjića i njemačkog boksača Emira Ahmatovića. Obje je dobio prekidom u trećoj rundi.

Sve borbe Filipa Hrgovića: 

• Emir Ahmatović - TKO 3. runda

• Marko Radonjić - TKO, 3. runda

• Rydell Booker - TKO 5. runda

• Alexandre Kartozia - KO 3. runda

• Eric Molina - KO 3. runda

• Mario Heredia - TKO 3. runda

• Gregory Corbin - TKO 1. runda

• Kevin Johnson - jednoglasna odluka sudaca 8. runda

• Amir Mansour - KO 3. runda

• Filiberto Tovar - TKO runda

• Sean Turner - jednoglasna odluka sudaca 8. runda

• Tom Little - TKO 4. runda

• Pavel Sour - KO 1. runda

• Raphael Zumbano - TKO 1. runda

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider