Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na optuženičkoj klupi

Bjelica na udaru, čeka ga teška kazna: "Hrvatski trener nastavio je divljati na tribinama"

Njemački mediji raspisali su se o incidentu na utakmici Bayerna i Union Berlina, a u glavnoj je ulozi hrvatski trener Nenad Bjelica.

Nenad Bjelica i Leroy Sane (Foto: Afp)

Njemačka bruji o incidentu koji se dogodio na bundesligaškoj utakmici Bayerna i Union Berlina, a u glavnoj ulozi bio je hrvatski trener Nenad Bjelica, bivši trener Dinama i Osijeka.

Nenad Bjelica i Leroy Sane VIDEO Bjelica šokirao Njemačku: Udario u glavu zvijezdu Bayerna i dobio crveni karton! divider

Bayern je naposljetku teškom mukom pobijedio 1:0 golom Raphaela Guerreira u 46. minuti, a Bjelica je dobio crveni karton u 74. minuti nakon što se fizički sukobio sa zvijezdom Bayerna Leroyem Saneom.

Kada se lopta otkotrljala izvan igrališta, Sane je htio uzeti loptu i brzo izvesti aut, no Bjelica je uhvatio loptu rukama.

Bjelica na udaru njemačkih medija

Kada je Sane došao do lopte, Bjelica se trgnuo i jasno dva puta zahvatio Bayernovu zvijezdu po licu. Nakon toga je nastala velika gužva.

"Trener Union Berlina i nakon isključenja nije se smirio te je nastavio divljati na tribinama u prvom redu", piše Sport1 i dodaje da je očito da je Bjelica bio iznerviran jer je u 72. minuti tražio jedanaesterac za svoju momčad, ali nije ga dobio.

Nenad Bjelica Njemačka bruji o potezu Nenada Bjelice, a on se odbio ispričati zvijezdi Bayerna divider

Tijekom jednog protunapada Bayernov desni bek Konrad Laimer gurnuo je Unionova igrača Kevina Behrensa.

"Vjerojatno je zbog toga Bjelica proključao i njegova frustracija izbila je u sceni sa Saneom. Hrvatski trener sada će se suočiti s dugotrajnom zabranom igranja", predviđa Sport1.

Bjelica priznao da je crveni karton u redu, ali...

"Bio sam u svojoj zoni i želio sam dati Saneu loptu. No on me gurnuo i ja sam reagirao na to", objasnio je Bjelica situaciju iz svoje perspektive u razgovoru za Sky netom nakon utakmice.

"Ovo što sam napravio ne može se tolerirati. Crveni karton je u redu. Bio sam uzbuđen zbog one scene oko penala. A također zbog toga što to nije provjereno."

Međutim, novinar je upozorio hrvatskog trenera da je situacija imala tihu provjeru na VAR-u.

Bjelica je tada o duelu Laimera i Behrensa rekao:

Sporna situacija 

"Ne želim govoriti je li bio penal ili ne. Ali vi to možete pokazati i komentirati."

Na kraju je dodao:

"Moram se ispričati svojoj momčadi, ali ne i Saneu. Došao je u trenersku zonu da me isprovocira."

Kevin Vogt, novo zimsko pojačanje Uniona pristiglo iz Hoffenheima, također Sanea smatra odgovornim za incident.

"Ne želim preveliku diskusiju, ali Sane je također lud zbog načina na koji gleda na stvari. Nenad mu želi dati loptu, a on je želi na silu pokupiti i onda se dogodilo što se dogodilo. Ne želim zaoštravati situaciju i ne opravdavam potez našeg trenera, ali činjenica je da je isprovociran", rekao je bivši igrač Hoffenheima.

Hitzlsperger oštro kritizirao Bjelicu

Skyov stručni komentator i bivši njemački reprezentativac Thomas Hitzlsperger oštro je kritizirao Bjelicu:

"Pokušavam to razumjeti. Prije toga ga je iživcirala sporna situacija, a onda ispred njega stao Sane i možda ga je to isprovociralo. Ali ne smije dotaknuti njegove lice. To ne ide tako. Takve stvari se ne smiju raditi", kaže Hitzlsperger, koji se nimalo ne slaže s Vogtom.

"Da budem iskren: ne možete kriviti Leroya za to. Bjelica je kriv. On je njega udario u lice. Ovakve se situacije događa u svakoj utakmici. Igrač želi loptu i brzo nastaviti s igrom. Leroy nije kriv", zaključuje Hitzlsperger.

Trener Bayerna Thomas Tuchel također je komentirao incident na Skyu:

"Nije dobro. Teško ga je braniti. Ali isto tako je glupo ako sada dolijevam ulje na vatru. Ali nije dobro", kazao je Tuchel.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider