Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

Nenad Bjelica ima novi posao: Bundesligaš ga predstavio na hrvatskom jeziku

Nenad Bjelica od listopada nema angažman nakon što je napustio klupu Trabzonspora, a sada je posao trener Union Berlina

Nenad Bjelica (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Nenad Bjelica novi je trener Union Berlina službeno je potvrdio njemački klub.

BBB VIDEO Baklja zamalo spasila Dinamo: Znate li što bi se dogodilo da ju je Matkovićeva lopta zakačila putem u mrežu? divider

Glavni konkurent za tu poziciju bio mu je Raul Gonzalez, legendarni napadač Real Madrida koji nema iskustva u samostalnom vođenju prve momčadi jer je do sada radio u omladinskim kategorijama Kraljevskog kluba.

Union je prošlog tjedna smijenio je dugogodišnjeg trenera Ursa Fichera nakon niz loših rezultata od početka sezone.

Klub je u velikim problemima

"Union je vrlo dobro vođen klub u jednoj od najboljih europskih liga. Moj posao je izvesti momčad iz teške faze i ponovno pokazati njihovu snagu. Veselim se ovom izazovu. Želim vidjeti dobro organiziran, aktivan i dominantan nogomet i igrače koji su spremni preuzeti odgovornost. Od sada ćemo zajedno raditi na tome", rekao je Bjelica prilikom potpisivanja ugovora.

Prvi je to posao bivše trenera Trabzonspora u ligama Petice i velika prilika da se s njemačkom momčadi hrvatski stručnjak dokaže na najvećoj mogućoj sceni – Ligi prvaka.

Igor Bišćan Igor Bišćan polako postaje noćna mora za saudijsku kraljevsku obitelj i njihov projekt divider

Bjelica je tako posao trener hrvatskom reprezentativcu Josipu Juranoviću koji je u klub stigao početkom prošle godine.

"U Nenadu Bjelici dobili smo iskusnog trenera koji je uspješno radio u raznim zemljama. On ima jasnu ideju kako želi voditi našu momčad i kakav bismo nogomet trebali igrati. Dajemo mu povjerenje sa zadatkom da nas ponovno dovede do uspjeha. Bjelici i cijeloj ekipi želim dobar početak zajedničkog rada", izjavio je Dirk Zingler, predsjednik kluba.

Deseti je to klub u trenerskoj karijeri Nenada Bjelica. Nakon Karntena, Lustenaua, Wolfsbergera i bečke Austrije, Spezije, Lech Poznana, Dinama, Osijeka i turskog angažmana u Trabzonsporu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider