Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajan studeni

Igor Bišćan polako postaje noćna mora za saudijsku kraljevsku obitelj i njihov projekt

Igor Bišćan uzeo je četiri boda Al Ittihadu i Al Ahliju, osnivačima saudijske lige i tamošnjim gigantima koji nikad nisu ispali iz elitnog ranga, koje financira kraljevska obitelj.

Igor Bišćan (Foto: Profimedia)

Bivši Dinamov šef Igor Bišćan prije nekoliko mjeseci prekrižen je u hrvatskom prvaku, ali jako dobro mu ide na novom poslu u saudijskom Al Shababu.

Toliko dobro da polako postaje noćna mora za ekstremno bogate tamošnje klubove koje financira saudijska kraljevska obitelj preko svog fonda PIF.

Okšraj Eintrachtovih navijača i policije VIDEO Eintrachtovi huligani ozlijedili više od 50 policajaca: Letjele baklje, zaštitne ograde... divider

Bišćan je u studenom postao trn u peti tamošnjim gigantima, najprije je početkom mjeseca srušio četvrti Al Ittihad, čiji dres nose Ngolo Kante i Karim Benzema, a zatim u subotu uvečer na teškom gostovanju kod Al Ahlija, za koji igraju Mahrez, Kessie, St. Maximin i Gabi Veiga, uzeo bod odigravši bez golova 0:0.

Nekadašnji izbornik U-21 vrste nedavno je punio stupce tamošnjih medija zbog radikalnog poteza, naime najskupljeg igrača u povijesti Al Shababa Habiba Dialla nije ni vodio na gostovanje kod Al Ahlija i pitanje je hoće li ga uopće vratiti u momčad.

Livaja, Erceg i Čulina Hajduk produljio pobjednički niz u Puli: Istra peta ''žrtva'' zaredom, Karoglan i dalje stopostotan divider

Ljetos su ga platili 18 milijuna eura i dali mu godišnju gažu tešku trećinu tog iznosa, međutim Belom ne valjaju njegove tehničke kvalitete i pristup pa ga je izgleda odlučio prekrižiti. Jedan od razloga naći će se u činjenici da je Senegalac u 13 utakmica samo jedanput zabio.

Hrvatski strateg ima u šest utakmica na klupi Al Shababa tri pobjede, dva remija i poraz te se polako uspinje ka sredini tablice.

Tablica saudijskog prvenstva:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider