Tenis
SPORTOVI
Tenis
37. TENISAČ SVIJETA

Borna Ćorić pred novu sezonu: "Nisam zadovoljan sezonom, izgubio sam previše mečeva koje sam trebao dobiti"

Samo za Dnevnik Nove TV govori naš najbolji tenisač, Borna Ćorić. On je nedavno napunio 27 godina i trenutno drži 37. mjesto na ljestvici. Borna vjeruje da bi iduće sezone mogao opet prema samom vrhu!

Godinu je završio kao najbolji hrvatski tenisač, no razloga za zadovoljstvo nije imao. Jer za Bornu Ćorića kraj sezone stigao je već nakon US Opena. Problemi s laktom te djelomično ramenom izbacili su ga s terena na pet tjedana. Sad je ponovno u treningu, na putu povratka.

"Ide dosta dobro, čak sam se vratio nešto brže nego što smo svi mi očekivali. Znam da kad počnem igrati mečeve i turnire da mi neće biti lako, ali imam neki konfidens s obzirom da sam to već prošao s ramenom, gdje sam bio out puno dužeSad znam već što mogu očekivati i znam opet što bih trebao napraviti da se vratim što brže", rekao je Borna, inače 37. tenisač svijeta.

Za novu sezonu priprema se s Prižmićem

U Zagrebu trenira s Dinom Prižmićem i to punim intenzitetom. Za razliku od devet godina mlađeg Splićanina, Borna nije mogao biti zadovoljan onime što je ostvario u 2023.

"Bila je dosta loša sezona, očekivao sam puno više. Čak je ranking bio ok, s obzirom da sam na par velikih turnira odigrao dosta dobro, ali sve u svemu izgubio sam jako puno prvih kola, mečeva koje sam trebao dobiti. Nisam bio zadovoljan sezonom", dodao.

Statistika jasno potvrđuje Ćorićevo nezadovoljstvo. Jer, manji postotak pobjeda te veći broj poraza u prvim kolima Borna nije imao još od 2017. Također, nije igrao niti jedno finale. A, izuzmemo li 2021. u kojoj je zbog ozljede odigrao samo tri turnira, posljednja godina bez finala bila mu je 2015.

Nakon svega promijenio je trenerski tim. Umjesto Mate Delića stigao je Joško Topić, bivši trener Bernarde Pere.

Oduševljen je Đokovićem, ali ne voli igrati protiv njega

Dok se Borna priprema za novu sezonu, stara je završila na očekivani način. Još jednim trijumfom Novaka Đokovića.

"Stvarno nema nekih pametnih riječi što bih ja mogao reći za njega. To što radi i u tim godinama pogotovo je stvarno fascinantno, tako da svaka mu čast na tome i nadam se da ću ja u tim godinama moći igrati tenis", izrazio je svoje oduševljenje najboljim na svijetu.

Iako je sa svakim od velike trojke igrao više puta, Borna ne dvoji s kime mu je bilo najteže. Kao ni tko je najveći u povijesti.

"S Novakom je bilo najteže, jer mi njegov stil ne leži i ja ne volim igrati protiv takvih igrača. Istina, protiv Rafe nisam igrao na zemlji, tako da to bi možda bilo malo drugačije, ali sigurno mi je protiv Novaka bilo najteže. A, dvojbe? Pa, mislim da nema iskreno. Jednostavno su svi rezultati i svi ti neki trofeji, oni zapravo govore sami za sebe, tako da nemam ja tu šta više dodati", potvrdio je kako Srbin smatra najboljim u povijesti.

Problem loptica je trenutno bitna tema

Jedan od aktualnih problema u svijetu tenisa pitanje je loptica. Odnosno činjenica da svaki turnir može sklopiti dogovor s određenim proizvođačem, te se na različitim turnirima igra s različitim lopticama. To povećava rizik od ozljeda, o čemu je s čelnicima ATP-a razgovarao i Novak Đoković.

"I ja sam pričao s ATP-om i izrazio sam svoje nezadovoljstvo s lopticama i s terenima. Mislim da smo otišli u neki stadij gdje sve postaje sporije i sporije i definitivno ja ne znam više ni jednog igrača koji nema ozljedu lakta ili ramena. Nadam se da će se to od sljedeće godine promijeniti.“

Kao i da će Borna Ćorić konačno odraditi sezonu bez ozljeda. I vratiti se tamo gdje pripada.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider