Tenis
SPORTOVI
Tenis
INTERVJU ZA DNEVNIK NOVE TV

VIDEO 18-godišnji hrvatski tenisač otvorit će sezonu na Australian Openu: "Uzor mi je Đoković, a želim biti ofenzivniji"

18-godišnji hrvatski tenisač Dino Prižmić igrač je koji je najviše napredovao na ATP ljestvici u 2023. godini.

Jedan od najvećih talenata svjetskog tenisa, Dino Prižmić, u 2023. godini ostvario je veliki napredak. U godini u kojoj je proslavio 18. rođendan, sjajni Splićanin titulom na Roland Garrosu oprostio se od juniorskog tenisa te napravio golem iskorak u seniorskom.

A, one najbolje stvari tek trebaju doći.

Godinu je počeo igrajući kvalifikacije Challengera u Portugalu, a završio pobjeđujući tenisače iz društva 30 najboljih na svijetu. Dino Prižmić u 2023. potvrdio je status jednog od najvećih talenata svjetskog tenisa. Kao jedan od tek trojice 18-godišnjaka među 200 najboljih tenisača ATP ljestvice.

"To je stvarno jedan veliki skok za mene. Kad je krenula sezona znao sam da mogu postići dobre rezultate, ali ovakav skok se zapravo nisam nadao. To mi je samo dodatan motiv da nastavim dalje trenirati i pokušati napraviti za novu sezonu što bolji rezultat", rekao je Dino za Dnevnik Nove TV.

Niti jedan tenisač u posljednjih 13 mjeseci nije napravio skok kakav je uspio Prižmiću. Od 835. mjesta u listopadu prošle godine do 162. u ovom trenutku. Napredak od 673 mjesta.

Kao cilj za 2024. navodi ulazak u top 100. Mladić koji je još u lipnju osvojio juniorski Roland Garros, u siječnju će imati seniorsku grand slam premijeru. U kvalifikacijama Australian Opena.

"Ovo će biti moje prve kvalifikacije na Grand Slamovima i nadam se da ću tamo doći i pokazati najbolje što mogu. Jedva čekam da osjetim te uvjete i kako je igrati s tim igračima", najavio je.

Melbourne bi mogao biti dobra prilika da konačno upozna i svog velikog uzora koji ga je iznova oduševio nastupom u Torinu i osvajanjem završnog Mastersa.

"Ono što on radi je nevjerojatno. I da, on mi je uzor otkad sam krenuo igrati tenis po mentalnoj spremnosti i po naravno fizičkoj spremnosti. Gledam ga kako igra i pokušavam bar nešto što mogu, jako malo primijeniti na svoj način igre", rekao je Prižmić, naravno o Novaku Đokoviću.

A po načinu igre Prižmića često uspoređuju s Bornom Ćorićem, s kojim ovih dana u Zagrebu trenira za novu sezonu, u kojoj bi trebali zajedno zaigrati i za Davis Cup reprezentaciju.

"Ja sam Dina prvi put vidio kad je imao 12 godina i odmah sam rekao da će biti fantastičan igrač. Igrali smo i u Rijeci kad sam igrao Davis Cup zadnji put i zapravo mi je dobio jedan set, tako da mislim da ima jako svijetlu budućnost što mu i sami rezultati govore", rekao je Ćorić.

A, da bi ti rezultati u budućnosti bili što bolji Dino želi dodatni iskorak u ofenzivnom dijelu igre.

"Taj mali dio igre mi nedostaje, da probam biti agresivniji. Svaki dan, svaki trening pokušavamo što više primjenjivati takve stvari i gledati mečeve, u čemu sam loš, u kojem dijelu igre i ide stvarno dosta na bolje i nadam se da ću moći to što bolje primjenjivati na mečevima.“

Oporavljen od ozljede zgloba, zbog koje je nešto ranije završio sezonu, i s novim trenerom Mirom Hrvatinom u timu, Dino Prižmić optimistično iščekuje novu sezonu. Koja bi ga definitivno mogla etablirati kao onog od kojeg se s punim pravom očekuju velike stvari.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider