Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Jedan se izdvaja

VIDEO Pogledajte sve najvažnije golove koji su odveli Vatrene na EURO

Hrvatska reprezentacija sjajnim se golovima plasirala na predstojeći EURO u Njemačkoj.

U kvalifikacijama koje su završile čvrsto stisnutom šakom i osmjehom kapetana Modrića, Vatreni nisu isproducirali vatromet golova. U brojnim utakmicama ovih kvalifikacija stvorili su pregršt šansi, ali na kraju stali su na 13 postignutih golova. Samo su jednom Vatreni postigli manje pogodaka.Bilo je to za EURO 2004. godine.

Livaković ubilježio asistenciju, Kramarić najbolji strijelac

Zanimljivo, asistenciju za prvi gol u ovim kvalifikacijama ubilježio je Dominik Livaković jer je nakon njegove duge lopte, sve preostalo na Poljudu protiv Walesa, majstorski odradio Andrej Kramarić.

“Ne možemo ne pohvaliti strašnu reakciju Kramarića u ovoj situaciji. To je gol jednog golgetera vanjskom, sjajna reakcija“, rekao je Aljoša Vojnović, stručni komentator NoveTV.

Kramarić je završio kao naš najbolji strijelac ovih kvalifikacija a uz njega najviše golova zabili su Mateo Kovačić i Mario Pašalić, obojica po dva.

“Mislim da je on sam sebe promovirao u jednog lidera i jako sam sretan zbog njega jer je često puta bio osporavan. Bit će to sve u dobrim rukama i nakon Luke koji je naravno nezamjenjiv, ali definitivno će doći i taj trenutak“, rekao je Stanić, sipajući pohvale na Kovačićev račun.

Petkovićeva majstorija protiv Latvije

Pašalić je jedan od ljepših pogodaka Vatrenih na putu do EURO-a zabio u golijadi Vatrenih protiv Latvije na Rujevici.

“U bilo kakvoj situaciji, starta li s klupe ili od početka, starta li kao desno krilo ili vezni igrač što je njegova prirodan pozicija, on daje svoj doprinos. On je bio igrač Chelsea koji je bio na posudbama, a u svakom klubu u kojem je bio je igrao. To su strašne kvalitete i sretni smo da imamo takve igrače“, izjavio je Kruno Jurčić.

Mnogi će pamtiti i euro gol Brune Petkovića, također protiv Latvije u Rijeci.

Kako ne bi sve ostalo samo na napadačima ostat će upamćene i neke od velikih obrana Dominika Livakovića. Ipak, onaj najupečatljiviji pogodak ostat će gol koji je Vatrenima osigurao plasman na EURO.

Neka on bude najava još mnogo slavlja naših reprezentativaca, kao i najava nove navijačke euforije već sljedećeg ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider