Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TEŠKO GOSTOVANJE

Zekić je posljednji trener Osijeka s pobjedom na Maksimiru: "Ponovilo se!

Osijek će važne bodove tražiti tamo gdje je po pravilu najteže, na zagrebačkom Maksimiru.

Drugi susret subotnjeg programa 16. kola SuperSport HNL-a odigrat će na Maksimiru od 17 sati i 30 minuta domaći Dinamo i gosti iz Osijeka.

U posljednjih deset gostovanja na Maksimiru Osijek je osvojio samo tri boda, odnosno sedam puta su izgubili, a tri puta odigrali bez pobjednika.

Zekić posljednji s Maksimira odnio tri boda

No, kad su posljednji put slavili, u travnju 2018. godine bilo je 0:1, na klupi Bijelo-plavih bio je upravo Zoran Zekić.

"Ne treba mi nikakav veći motiv od toga da su nam potrebni bodovi, o ostalom ne razmišljam. Nadam se da igrači imaju motiv, želju i pamet da budemo što bolji. Dvije pobjede su lijepa sjećanja, jedna je došla nakon 18 godina tako da… Što reći nego ponovilo se!", rekao je Zekić na konferenciji za medije.

Ono što je tražio otkako je došao, vrijeme za treninge i rad s momčadi, u reprezentativnoj pauzi je dobio tek u jednom manjem obliku, no zadovoljan je što je imao priliku prenositi svoje ideje na momčad.

Igraču trebaju razmisliti što je svatko od njih dao klubu

"Imali smo ova dva tjedna za rad. Na žalost bilo je ozlijeđenih, viroznih i odsutnih tako da smo radili u manjim grupama, ali nešto smo odradili. Imamo dosta problema, ali tako je otkad sam došao, ne treba o tome previše lamentirati niti kukati", rekao je, dodavši nešto o važnosti utakmice:

"Čeka nas derbi a nismo baš u sjajnoj situaciji, no sami smo se doveli do nje i sami se moramo iščupati. Dinamo nije idealan suparnik za to, ali bez obzira na ime suparnika i mjesto odigravanja utakmice svi moramo pokazati još veću dozu profesionalizma. Tu mislim da se moramo zamisliti što je svaki od nas dao klubu i na koji način treba razmišljati i kako se postaviti."

Nažalost, dvojicu bitnih igrača vjerojatno neće imati na raspolaganju, a upitni su još neki.

Bez Caktaša i Jugovića

"Caktaš je bio virozan i praktički nije uopće trenirao, Jugović je dobio ozljedu koja je dosta komplicirana i bojim se da ga nema duže vrijeme. Imamo i neke kartonirane, druge koji nakon nastupa za reprezentaciju nisu u najboljem stanju jer su igrali pod injekcijama i vratili se potpuno izraubani", krenuo je s ružnim, onda ipak okrenuvši ploču:

"Lijepa činjenica je da smo treninzima priključili četiri kadeta koji su donijeli osvježenje i malo radosti, dvojica će biti u kadru za Dinamo… To su lijepe stvari koje se događaju i kojih će u budućnosti biti još više, a isto tako se nadam da ovi iskusniji igrači svojom kvalitetom i odnosom dati više kako bi bili podrška toj djeci u prilagodbi na seniorski nogomet."

Kako god bilo, Zekić je već ranije najavljivao da će klinci iz uvijek dobre osječke škole nogometa dobivati sve više prilike. Uostalom, kvaliteta jednog od njih svjestan je i Joško Gvardiol. Možda upravo taj Anton Matković odigrao bitnu rolu na maksimirskom terenu.

Osim toga, nadamo se da neće biti nikakvih repova kakvi su bili aktualni još dugo nakon ovosezonskog prvog međusobnog susreta ovih momčadi, odigranog početkom rujna na Opus Areni.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider