Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
moralo je puknuti

Bivši Vatreni koji igra i s 38 godina: ''On se ni s kim ne može uspoređivati''

Danijel Pranjić prisjetio se najslavnijih dana svoje karijere kada je nosio dres Bayerna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedavno smo se sjetili Danijela Pranjića, koji je objavom na Instagramu pokazao kako je tjelesno u ''ronaldovskoj'' formi. Uživa na Cipru u posljednjim trenucima svoje karijere, koja je bila na vrhuncu prije desetak godina kada je nosio dres jednog od najvećih klubova svijeta, minhenskog Bayerna.

Tamo još 2009. Bayern je zamijetio njegovu čudesnu formu iz nizozemskog Heerenveena i doveo ga u Bavarsku kada je stigao i slavni niozemski stručnjak Louis Van Gaal. Pranjić danas ističe kako je upravo on najveći nogometni um kojeg je ikad upoznao.

gol expired Ovu povijesnu scenu svi pamte: Mourinho konačno otkrio što je dobacio Guardioli i Ibri divider

''Bio je opsjednut svojom filozofijom u kojem se nogomet morao igrati najpreciznije moguće. Igrači su odmah napredovali, a za mene je to najbolji trener koji me vodio'', poručio je Pranjić u razgovoru za njemački Spox.

Bayern je te godine umalo uzeo trostruku krunu, ali im je planove pokvario Jose Mourinho s Interom koji je uzeo Ligu prvaka u finalu u Madridu.

''S Van Gaalom je bio jako teško raditi, iako osobno s njim nisam imao problema. To je onaj trener koji je idealan za to da radi jednu sezonu.''

Umalo je Van Gaal već u toj prvoj sezoni bio dobitna kombinacija za Bayern. Mnogi će reći da je upravo posložio sjajnu momčad koja je u sljedeće tri godine još dva puta dolazila do finala Lige prvaka, a titulu je na kraju osvojio Jupp Heynckes 2013. godine.

''I nogometaši su ljudi pa griješe. No on je neke uvrijedio jer je htio da sve bude savršeno. Nismo imali previše slobode i atmosfera na treninzima nije bila opuštena. To možda može trajati jednu sezonu u kojoj smo bili jako uspješni, ali teško je na taj način raditi s 25 igrača'', priča Pranjić i dodaje:

''Svejedno mislim da je on najveći trenerski um s kojim sam radio. Ne mogu nikoga usporediti s njim.''

gol expired Netko je prodao medalju osvojenu u finalu Svjetskog prvenstva i dobio pola milijuna kuna divider

Pranjić je tih godina u Bayernu bio igrač koji je krpao sve pozicije. Igrao je na beku, na krilu, u veznom redu… No Franck Ribery, koji je navodno ''pokopao'' većinu Bayernovih trenera, nije htio igrati ulogu koju mu je Van Gaal namijenio.

''Od prvog dana imali su napet odnos jer je Van Gaal htio da on igra 'desetku', a Ribery je htio igrati isključivo kao lijevo krilo. Čak mislim da je Franck mogao prijeći preko toga, da bismo bili još uspješniji i da bi Van Gaal možda ostao duže s nama'', smatra Pranjić, kojem je baš Ribery uz Modrića i Robbena najdraži suigrač u karijeri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider