Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cifra nije velika

Hoće li se opet oriti Marsa kao Barsa? Kultni klub treba hitnu pomoć za povratak u 2. HNL

Uzdajući se u moć društvenih mreža, Marsonia se nada pomoći svojih simpatizera, nakon što joj se pružila prilika plasirati se u Drugu ligu…

"Marsa jako dugo nije bila ovako blizu Drugoj ligi, ali do tog cilja dijeli nas još nekoliko koraka. Za dobivanje licence potrebno je urediti svlačionice i ostale prostorije na stadionu. Da bismo ušli u Drugu ligu, potrebno je popraviti sjedalice na stadionu. Za odigravanje drugoligaških utakmica, trebaju nam semafori, jarbol i razglas. A sve što vi trebate je pomoći nam donacijama bez kojih ne može doći do zajedničkog cilja."

To je proglas Nogometnog kluba Marsonia na Facebook stranici slavonskobrodskog kluba.

gol expired Messija pitali bi li dodao Cristianu Ronaldu da igraju zajedno: Odgovor je briljantan divider

Uzdajući se u moć društvenih mreža, Marsonia se nada pomoći svojih simpatizera, nakon što joj se pružila prilika plasirati se u Drugu ligu.

"Crowdfunding je poznata stvar u svijetu, kod nas u Hrvatskoj se baš ne upotrebljava previše“, kaže izvršni predsjednik kluba Petar Bašić.

"Pošto nam je hitno, ovo je najlakši način da se u kratko vrijeme skupi taj i taj novac koji nama trenutno nedostaje."

Gradski stadion uz Savu je u izgradnji pa je ideja preseliti na zamjenski, onaj HNK Željezničara, kojem su potrebne određene korekcije za dobivanje drugoligaške licence. Rok je svega pet dana, ali u Marsoniji su optimistični.

gol expired Jedini čovjek koji nije trpio Jordanov teror u Bullsima: Dao mu do znanja da bi mogao dobiti po njonji divider

"Nama treba negdje oko 80-ak tisuća kuna sad za ove stvari koje nam nedostaju. Znači, u procesu licenciranja treba gotovo 140 uvjeta, mi smo ispunili sve“, kaže Bašić i nastavlja:

"Ja sam 100 posto siguran da ćemo mi to ispuniti, od tih 80-ak tisuća kuna, evo već smo prikupili negdje gotovo trećinu, nakon samo jednog dana trajanja te akcije."

Prekid niželigaških natjecanja donio je Marsoniji naslov prvaka 3. HNL-Istok. Iza kluba su burna vremena i greške na kojima se mora učiti.

"Klub kad uđe u Drugu ligu, to se mora posložiti na ozbiljan način. Mi smo uspjeli stvarno s minimalnim sredstvima ostvariti ovaj rezultat. I ja se nadam kad mi uđemo u 2. HNL, u što sam 100 posto uvjeren, da ćemo imati jednu ozbiljnu strukturu kluba koja će nas moći izvući i prema gore", zaključio je Bašić.

gol expired Poznati sudac zapalio Španjolsku: Evo koliko je sudaca za Real, a koliko za Barcu divider

Marsonia je osnovana 1909. godine. Šest sezona provela je u Prvoj HNL, a najbolji plasman u elitnom rangu ostvarila je 1995. godine osvajanjem petog mjesta. Dres Marse nosila su imena poput Marija Mandžukića, Ivice Olića, Borisa Živkovića, Josipa Webera, Veldina Karića, Edina Mujčina...

Zlatnih godina Edin Mujčin prisjeća se s posebnim emocijama.

"To je jedan od najljepših perioda moga života, i to su moji počeci u hrvatskom nogometu, i prvi uspjesi... Tada je Slavonski Brod živio nogomet. Gledajući sad, kako navijači u Engleskoj i Njemačkoj žive za svoj klub, oni dolaze navijati za svoj klub, tako je Marsonia u tom trenutku živjela. Njima nije bio bitan protivnik s kojim smo mi igrali, uvijek je bilo 5-6 tisuća ljudi, dolazila Neretva Metković, Inter Zaprešić, Primorac Stobreč..."

gol expired Samoproglašeni majstor nokautiran u 30 sekundi: Smije mu se cijela Kina divider

Uz Savu su gostovali i oni najveći. I znali se loše provesti - Marsonia je 1994. golom Edinovog brata blizanca Zemira srušila Hajduk, koji je te sezone igrao četvrtfinale Lige prvaka. A evo kako je nastala jedna od najčuvenijih krilatica.

"Mi smo, bez pretjerivanja, igrali jedan od najljepših nogometa u Hrvatskoj. Znam da je jednom Židak pred derbi sa Samoborom u Sportskim novostima stavio naslovnicu: Marsa kao Barsa."

Marsa kao Barsa moglo bi se ponovno oriti Brodom. Sadašnjost kluba veseli Edina Mujčina, ali aktualnim čelnicima savjetuje: samo korak po korak.

"Dogledno vrijeme planirati, ne naglo ići gore, ako nemamo uvjete, pa da jedne godine samo plešemo i odmah vani."

Jer i Druga liga bila bi korak naprijed za Marsu. I povratak Slavonskog Broda na nogometnu kartu Hrvatske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider