Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Primakao se nastavak sezone

Dinamo, Rijeka i Osijek u punom pogonu, Hajduk ima veliki problem

HNS je službeno potvrdio: svih 350 testiranih igrača i članova stručnih stožera hrvatskih prvoligaša negativno je na Covid-19.

Iako ovog tjedna slijedi druga faza testiranja, ohrabrujuća je to vijest za nastavak nogometne sezone, predviđen za 30. i 31. svibnja kada su na rasporedu utakmice polufinala Kupa.

Dana 5. lipnja trebala bi se nastaviti Prva HNL. Klubovi su u punom trenažnom procesu, a nakon što se isprva igralo isključivo na treninzima, sada se započelo i s odigravanjem prvih pripremnih susreta.

Tako je Varaždin na zagrebačkoj Kajzerici svladao Lokomotivu 4:3, dok je Rijeka na Rujevici pobijedila Inter 4:1.

gol expired Tragedija na poznatoj plaži: Plivao sa sinom pa ga našli mrtvog, otkriveno što je zadnje rekao divider

"Najbitniji je za ovaj trening bio osjećaj kako će to izgledati bez gledatelja, sve ove mjere koje moramo poštivati“, kaže trener Rijeke Simon Rožman.

Ponovnom igranju vesele se svi...

"Vidi se, vidi se ona energija, vidi se želja, vidi se sve što je falilo svih ovih mjesec. Čak 60 dana bili smo bez utakmice. To je jako dugo vrijeme. Jako mi je bitno da nije bilo ozljeda. Tako da, ajmo reći, za neki start ocjena je solidna."

Za vikend je na rasporedu još nekoliko ovakvih utakmica HNL klubova.

gol expired Legenda razriješila najveći misterij u povijesti Lige prvaka: Juve još kipti od bijesa, kako je ovo moguće!? divider

Dinamo će u petak ugostiti Osijek, a dan kasnije Goricu. U subotu će se ponovno sastati Lokomotiva i Varaždin, dobiju li dopuštenje za nastup u Kranjčevićevoj, dok će Slaven Belupo dočekati Inter. U nedjelju igraju Rijeka i Istra.

Gledatelja naravno nema, a u petak u Maksimiru na susretu Dinama i Osijeka neće biti niti novinara. Dogovor dva kluba je utakmica zatvorenog tipa. Navodno su tako željeli Osječani, jer ovo će im biti generalna proba za utakmicu sezone - polufinale Kupa s Rijekom 31. svibnja.

gol expired Oprostila se ikona kultnog kluba: U 40. godini objavio kraj karijere divider

"To je sad manje važno, važno je da ćemo konačno u jednoj službenoj prijateljskoj, jer kažem ono što su radili prošlu subotu, to je bilo međusobno. Nemamo puno ni vremena, jer onda već idući vikend je to polufinale Kupa. Tako da će nam to biti dobra provjera, kao priprema za polufinale Kupa. A Dinamo je uvijek jak protivnik, i koliko znam, i novom treneru Jovićeviću će biti prva provjera, tako da će vjerojatno i oni imati dobar motiv. Nama će dobro doći u pripremi za ovo polufinale Kupa", kaže sportski direktor Osijeka Alen Petrović.

Jedini klub koji će u nastavak sezone ući bez pripremnog susreta jest Hajduk. Budući da HNS-ova Radna skupina za povratak natjecanja ne dopušta nastupe klubova koji nisu proveli testiranja na Covid-19, Splićani ne mogu igrati protiv lokalnih niželigaša. A iz kluba kažu da bi im organiziranje susreta s ostalim prvoligašima u postojećim okolnostima bilo logistički prezahtjevno. Bijeli će pod vodstvom Igora Tudora snage odmjeravati međusobno na treninzima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider