Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno legendo!

Oprostila se ikona kultnog kluba: U 40. godini objavio kraj karijere

Nije želio ni mogao čekati kraj pandemije koronavirusa, odlučio je objesiti kopačke o klin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda je imao važeći ugovor s Athletic Bilbaom do 30. lipnja ove godine odnosno dok se natjecateljska sezona ne privede kraju, Aritz Aduriz objavio je kako završava igračku karijeru.

Tri mjeseca nakon što je navršio 39 godina i ušao u 40., ovaj Bask odlučio je kako neće čekati kraj pandemije koronavirusa i nastavak nogometne sezone u Španjolskoj.

"Jučer sam bio kod liječnika..."

"Došao je trenutak. Puno puta sam govorio kako će nogomet ostaviti tebe prije nego ti ostaviš nogomet. Jučer sam bio kod liječnika i rekli su mi da ću prije ili kasnije morati na još jednu operaciju kuka. Nažalost, moje je tijelo reklo 'dosta'. Ne mogu pomoći svojim suigračima na način na koji bih to htio i onako kako oni zaslužuju. To je život profesionalnog sportaša. Jednostavno, jako jednostavno. Došlo je vrijeme za reći 'doviđenja' i ovdje staje moj put koji je bio nezaboravan i veličanstven, od početka do kraja. Hvala vam iz dubine mog srca", napisao je između ostalog na Twitteru.

Pet sezona zaredom prvi topnik Athletica

Ovaj legendarni napadač postigao je tijekom karijere 219 golova i upisao 63 asistencije. Najveći dio toga otpada na Athletic Bilbao u kojemu je igrao u tri navrata, a posljednji put se vratio 2012. i od tada nije išao nigdje. U međuvremenu je igrao i za Valladolid, Mallorcu i Valenciju.

Pet sezona zaredom, od 2014. do 2018., Aduriz je bio najbolji strijelac Athletic Bilbaa, a u dva navrata (2016. i 2018.) i najbolji strijelac Europske lige.

U karijeri je osvojio jedan trofej, Superkup Španjolske 2015. godine.

Za reprezentaciju Španjolske nastupio je 13 puta i pritom je postigao dva pogotka. Bio je dio Furije na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider