Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zastrašujuća pojava

Jedini čovjek koji nije trpio Jordanov teror u Bullsima: Dao mu do znanja da bi mogao dobiti po njonji

Robert Parish otkrio je da nije tolerirao teroriziranje Michaela Jordana…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razotkrivanje Michaela Jordana u „Posljednjem plesu“ u biti i nije ponudilo ništa posebno novo. Više-manje sve poznato. Tko se sjeća i tko duže prati. Odavno je poznata stvar, još tamo od Olimpijskih igara u Los Angelesu, kakav je karakter i kako se ophodi prema suigračima.

Tko se sjeća, zna da su ga neki već tada zvali prvakom taštosti. Neki takvo ponašanje mogu progutati, neki ne. Da bi tiranin mogao biti tiranin, mora imati svoje podanike.

gol expired Messija pitali bi li dodao Cristianu Ronaldu da igraju zajedno: Odgovor je briljantan divider

Jordan ih je imao u Bullsima, ali nisu baš svi imali savitljive kralježnice. Barem ne tijekom cijele karijere. Bilo je onih koje nije mogao terorizirati, još manje uplašiti. Ljude sa stavom i gardom. 

Poglavica sa stavom i gardom

Jedan od takvih bio je Robert Parish. Slavni Poglavica Boston Celticsa prešao je u Chicago Bullse 1996. Posljednji pokušaj da se domogne još jednog prstena. U tom trenutku imao je 43 godine, no još uvijek je za doručak mogao pojesti svakog bika.

S tri prstena na ruci i devet nastupa u All Star utakmicama odmah je dao do znanja Jordanu kako stoje stvari.

gol expired Poznati sudac zapalio Španjolsku: Evo koliko je sudaca za Real, a koliko za Barcu divider

„Rekao sam mu da mu ja nisam tamo neki, da ne može sa mnom postupati kao s ostalim igračima u momčadi. Osim toga, i ja također imam svoje prstenje“, prisjetio se u razgovoru za američke medije nekoć sjajni centar zastrašujućeg izgleda.

Lako za prstenje, Poglavica je mogao ubiti samo pogledom.

„Na prvom treningu mi je dobacio: 'Isprašit ću ti stražnjicu.' Onda sam mu prišao i uzvratio: 'Dečko, nećeš ti to učiniti, jer ne možeš. Nakon toga nije me više gnjavio.“

Bird drukčiji od Jordana i Magica

Parish je u Bostonu dugo igrao s velikom legendom NBA lige Larryjem Birdom. Celticsi i Detroit Pistonsi bili su godinama nepremostive prepreke za Jordanove Bullse.

Boston se za naslov početkom i sredinom 80-ih uglavnom borio s Magicovim Lakersima. Parish odlično poznaje svu trojicu velikana NBA lige. Usporedio je Birdov i Jordanov stil vođenja momčadi.

gol expired Samoproglašeni majstor nokautiran u 30 sekundi: Smije mu se cijela Kina divider

„Ono što razlikuje Birda od Jordana i Magica jest to što on nije bio tipični lider koji ti skače u facu. Imao je puno respekta prema suigračima. Kada netko ne bi imao svoj dan, bodrio bi ga ili ne bi ništa rekao. S druge strane, Jordan i Magic zalijetali bi se u lice“, zaključio je Parish koji nije tolerirao takvo ponašanje.

Ako bi netko i pokušao, znao je dobro što će dobiti.

Izbornik Mršić na treninzima s reprezentativcima

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider