Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Legenda Bayerna šokirana i ubodena u srce: Žestoko oprao nadobudnog trenera i otkrio gdje je zabrljao

Bayernov bivši šef Karl-Heinz Rummenigge prokomentirao je šokantno ispadanje Bavaraca u Ligi prvaka te odgovornost nasljednika Olivera Kahna i trenera Juliana Nagelsmanna i ukupno kvalitetu momčadi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispadanje Bayerna od Villarreala u četvrtfinalu Lige prvaka šokiralo je cijelu Njemačku. Svi su već vidjeli Bavarce u polufinalu, štoviše, očekivalo se da bi mogli otići do kraja.

To ne čudi jer Bayern je uoči početka sezone bio jedan favorita za osvajanje naslova prvaka. I to u samom vrhu, odmah uz Manchester City.

Kada se Bayernu dogodi takav kiks, obično se traže krivci. Potežu se pitanja o treneru, upravi, transferima, atmosferi u svlačionici FC Hoollywooda.

Rummenigge šokiran Bayernovim ispadanjem od Villarreala

Gotovo da o svim tim pitanjima nema kompetentnijeg sugovornika od Karla-Heinza Rummeniggea, bivšeg šefa bavarskog diva.

Dugogodišnji izvršni direktor Bayerna, koji je 1. srpnja 2021. u potpunosti prenio dužnosti CEO-a na Olivera Kahna, utakmicu je pratio iz lože s bivšim suradnikom i počasnim predsjednikom Ulijem Hoenessom.

Dan poslije poraza govorio je o pretrpljenom "šoku i ubodu u srce". Kalle je ponudio objašnjenja u intervjuu za Sport1.

Rummenigge nije želio ići đonom na nasljednike u klupskim kancelarijama Säbener Strassea.

gol expired Kapetan Atletica brani svoje suigrače: "Ovog puta su igrači Cityja sve zakuhali" divider

"Ne vrijedi dolijevati ulje na vatru", naglasio je 66-godišnji legendarni napadač Bayerna.

"Mislim da je Oliverovo razočaranje bilo jedno od najvećih od svih koji su bili na stadionu", dometnuo je i nastavio:

"Bayern je poznat po dosljednosti i često je crpio novu snagu iz poraza, a onda opet napadao najviše vrhove."

"Previše se raspravlja o ugovorima"

Međutim, Kalle nije pobjegao od seciranja situacije. Prema njemu, jedan od odlučujućih čimbenika kraha jest taj što je dojam kako se u Bayernu previše raspravlja o ugovorima.

"O svemu tome stalno se javno raspravlja. Nije to dobro, sigurno ne pomaže u ovaj fazi sezone. Ovdje morate pronaći balans koji neće narušavati atmosferu."

Rummenigge je prokomentirao rad trenera Juliana Nagelsmanna, koji je ovih dana na najvećem udaru. Bayern već duže vrijeme ne igra dobro, posebice na gostovanjima. Poraz od Villarreala samo je kulminacija loše forme.

gol expired Engleska mina u Madridu: Simeone i Atletičari konačno vidjeli kako to izgleda kada se valja i provocira divider

"Ni pobjeda nad Villarrealom u četvrtfinalu Lige prvaka ne bi ispunila očekivanja Bayerna i njegovih navijača. Oni žele puno više. Kada bih zapravo mogao dati Bayernu jedan savjet, to bi bilo da se svi u klubu trebaju ograničiti na svoje vještine."

Nije precizirao, ali prilično je jasno da cilja na mladog i nadobudnog trenera Nagelsmanna, koji se prečesto upliće u stvari koje nisu u njegovoj domeni.

Kritika treneru Nagelsmannu

"Pitanja poput produženja ugovora igrača stvar su upravnog i nadzornog odbora", upozorava Rummenigge, koji se ne slaže s nekim kritičarima koji misle da momčad možda nije dovoljno kvalitetna.

"Bayern ima 18 igrača od kojih se očekuje sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Nismo eliminirani zbog upitne kvalitete momčadi."

gol expired Čovjek koji je nokautirao Joshuu vraća se u ring protiv legende drugog borilačkog sporta divider

Rummenigge ne misli da je Bayern odigrao tako loše u uzvratu, ali upozorava…

"Ako postoji jasan razlog zbog čega je Bayern ispao, onda je to prva utakmica: to je bio mrkli dan. Ako trijezno analizirate 180 minuta, uspjeh Villarreala čak i nije nezaslužen", zaključio je Rummenigge, čije se riječi mogu shvatiti kao kritika na račun trenera jer ako Bayern ima potrebnu kvalitetu, a nema adekvatan rezultat u Ligi prvaka, tko bi drugi mogao biti kriv ako ne trener!?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider