Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BILO JE ITEKAKO NAPETO

Kapetan Atletica brani svoje suigrače: "Ovog puta su igrači Cityja sve zakuhali"

Koke je odlučio stati u obranu igrača Atletico Madrida i njihovih reakcije pred kraj utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ružne scene koje su se odvijale pred kraj regularnog vremena druge utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Atletico Madrida i Manchester Cityja nisu nešto što rado gledamo na nogometnom terenu. Zapravo, one su bile samo kulminacija svega što se ranije događalo.

gol expired VIDEO Treći golman Cityja gestikulirao Vrsaljku "nastavit ćemo vani", njihovu tučnjavu spriječila policija divider

Teško je objasniti zašto je Felipe, nakon čistog starta na loptu, odlučio u prolazu pokupiti Phila Fodena po nogama. Unatoč svim frustracijama koje su se pojavile tijekom utakmice, mogao je znati da će time svoju momčad baciti u probleme. Posebno jer je već imao žuti karton. To je zapravo bio okidač za situaciju gdje se prvo Foden vratio u teren, odakle ga je Stefan Savić pokušao silom izbaciti pa do naguravanja 30-ak ljudi. Sudjelovala je klupa, treneri, igrači iz polja, tek poneki su ostali po strani.

Jedni zapravo za sve krive one druge

Atletico je na kraju ispao krivac za ovo, iako su španjolski mediji odmah krenuli kriviti nogometaše Manchester Cityja, koji su nakon svakog prekršaja ostajali neko vrijeme ležati na podu te su ih također optuživali za predugo vrijeme potrebno za izbaciti loptu iz auta u igru. S tim se u potpunosti slaže i Atleticov kapetan Koke.

gol expired Engleska mina u Madridu: Simeone i Atletičari konačno vidjeli kako to izgleda kada se valja i provocira divider

"Ovakva utakmica može rezultirati vašim ludilom, zato što vidite da imate priliku nešto napraviti, a oni se krenu bacati na pod i krasti vrijeme", rekao je Koke novinarima nakon utakmice, odmah se okrenuvši svojoj momčadi:

"Često upravo nas kritiziraju za takve stvari, no ovog puta su oni bili ti koji rade takve stvari. Vidjet ćemo što ljudi kažu. Ja sam sretan što smo mi Atletico Madrid i ponosan sam na ovaj tim. Ponosan sam na svoje suigrače i na njihov trud. Nemam im ništa za prigovoriti. Ponosan sam zbog svih njih i zbog fanova. Ostali su nam aplaudirati unatoč porazu. Ovo je Atletico."

Atletico je jednostavno prekasno krenuo u napad

Koke može biti ponosan, ali isto tako mora pitati svog trenera zašto su prilike počeli stvarati u 70. minuti druge utakmice. Odnosno, mora se upitati zašto su se prilike pojavile tek u vremenu kad po pravilu vodeća momčad traži priliku kako da ga što bolje potroši.

Sve u svemu, Manchester City je u teških preko 200 minuta, kad se zbroji svo odigrano vrijeme u dva susreta, postigao jedan pogodak, što je za jedan pogodak više od Atletica i to je ono što ih je odvelo u polufinale.

Igra Diega Simeone i način vođenja momčadi često su donosili ploda. Ovog puta to nije bio slučaj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider