FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PRVI MEČ U 2022.

Čovjek koji je nokautirao Joshuu vraća se u ring protiv legende drugog borilačkog sporta

Andy Ruiz Jr. svoj će idući meč odraditi u srpnju ove godine protiv Tyronea Sponga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svoj prvi meč u 2022. godini ugovorio je Andy Ruiz Jr. Čovjek koji u lipnju 2019. godine šokirao svijet savladavši Anthonyja Joshuu nastupit će u puno manjem meču nego što se to posljednjih mjeseci očekivalo.

32-godišnjeg Ruiza (34-2, 22 KO) proteklih se mjeseci povezivalo s mečevima protiv nekih bivših svjetskih prvaka, prije svih Deontaya Wildera ili Josepha Parkera, a u oba slučaja bio bi to globalno velik i vrlo značajan meč. Umjesto toga, on je odabrao put s kakvim će se rijetko koji obožavatelj složiti.

Ruiz će nastupiti 16. srpnja u Meksiku, na priredbi Triller organizacije, a protivnik će mu biti Tyrone Spong (14-0, 13 KO).

Već sama činjenica da nastupa na priredbi Trillera ono je što se većini fanova neće svidjeti. Naime, Triller je tvrtka koja se donedavno bavila organizacijom glazbenih priredbi, da bi krajem 2020. ušli u boksački biznis kao glavni organizator ekshibicijskog meča Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. U boksu su nakon toga ostali, ali njihovi potezi rijetko kad naiđu na podršku obožavatelja, a posebno su se u lošem izdanju pokazali kad su mjesecima odgađali meč Teofima Lopeza i Georgesa Kambososa, da bi na kraju od organizacije istog odustali.

Spong nije protivnik kakav je Ruizu potreban

Drugi problem mnogi će vidjeti u izboru protivnika. Tyrone Spong svakako je borilačka legenda, no njegov glavni sport prije svega je kickboxing, u kojem se potvrdio kao jedan od najboljih poluteškaša svih vremena. U boksu je neporažen u dosadašnjih 14 mečeva, no nije protiv sebe imao ozbiljniju konkurenciju, a i tako je u nekim mečevima izgledao lošije nego što bi se očekivalo.

Svoj posljednji nastup Spong je imao u trećem borilačkom sportu, MMA-u, gdje je krajem siječnja ove godine poražen od Sergeija Kharitonova. Meč protiv Ruiza bit će mu prvi boksački još od kolovoza 2019. godine.

Nakon pobjede protiv Joshue gotovo je nestao

Ruizova karijera nakon pobjede protiv Joshue isto nije previše vrijedna ikakve hvale. U prosincu 2019. godine revanš protiv Britanca je izgubio i to pojavivši se u puno lošijoj formi nego za prvi meč, koji je prihvatio bez punih priprema. Od tada je odradio tek jedan nastup i to u svibnju prošle godine. Tada je sudačkom odlukom savladao Chrisa Arreolu. Bio je to meč prepun akcije, ali dojam je kako bi boksač Ruizovog renomea veterana poput Arreole morao savladati puno lakše nego sudačkom odlukom nakon neizvjesnog meča.

Naravno, možemo zaključiti da je činjenica kako će boksati u Meksiku bila možda i presudna po pitanju prihvaćanja ovog meča, a poznato je i kako je Triller pun novaca te da jako dobro plaćaju svoje boksače, sve s ciljem da se probiju u tom biznisu. Za sada nisu uspjeli napraviti puno toga dobroga, no ne smijemo ih otpisati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider