Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Repovi iz Bilbaa

Bivši poznati sudac analizirao nove sudačke repove: Ovo se neće svidjeti Madriđanima

Bivši poznati španjolski sudac Iturralde Gonzalez prokomentirao je sporne situacije s utakmice Athletica i Reala u prošlom kolu La Lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši poznati španjolski sudac Iturralde Gonzalez, koji je posljednjih godina sudački ekspert za razne španjolske medije, prokomentirao je za madridski As najspornije situacije s utakmice u Bilbau između Athletica i Reala, koje su izazvale žučne reakcije u španjolskoj javnosti, ponajprije u Kataloniji i Baskiji.

gol expired Messi u crnoj seriji: Svi su se smijali Ronaldu, ali Leo mu se opasno približio divider

Real je pobijedio 1:0 golom Sergija Ramosa iz jedanaesterca u 73. minuti. U duelu su bili Marcelo i Dani Garcija. Glavni sudac Javier Gonzalez nije se oglasio, no reagirao je VAR sudac Gil Manzano. Nakon provjere Gonzalez je dosudio jedanaesterac za Real. Sudac je uoči da je Garcia nagazio na Brazičevu nogu.

Koju minutu poslije slična situacija dogodila se u šesnaestercu Reala. Sergio Ramos stao je na nogu Raulu Garciji. Glavni sudac je pokazao da se igra dalje, a VAR se nije oglasio. Nakon utakmice kapetan Athletica Iker Muniain oštro je napao suce optuživši ih da imaju dvostruka mjerila i da uvijek sude u korist jedne momčadi, odnosno Real Madrida. Promptno su stigle oštre reakcije iz Katalonije. Tamošnji mediji optužili su sudačku organizaciju da radi u korist Reala.

gol expired Pique se narugao sucima i opasno razljutio Madrid: Bartomeu optužio Real i progovorio o glasinama da Messi odlazi iz Barce divider

Iturralde Gonzalez smatra da je za Real ispravno dosuđen jedanaesterac, ali da je morao biti dosuđen i za Athletic.

"Ja takve stvari ne bih svirao, ali prema trenutačnim pravilima to je jedanaesterac. Namjera se u nogometu ne računa, ne postoji. Razlika između dvije situacije je u tome što jedan pokušava doći do lopte loptu, a drugi je u položaju u kojem nema lopte. Ali to nema veze, namjera se u nogometu ne računa", kazao je Iturralde.

gol expired Hajduk dovodi loše igrače, ali Tudor se mora zagledati u sebe: Najveći problem je predsjednik divider

U prvom slučaju VAR sudac se oglasio, u drugom je ostao nijem.

"Gil Manzano je očito procijenio da nema namjere, ali kako rekoh, to se ne računa. Pasijans ne možete prevariti, znaju se pravila. Ako je namjera uklonjena iz pravila igre, mora se ukloniti iz svih situacija", zaključio je nekoć ugledni sudac, a danas sudački ekspert.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider