Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci grme

Pique se narugao sucima i opasno razljutio Madrid: Bartomeu optužio Real i progovorio o glasinama da Messi odlazi iz Barce

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu prokomentirao je suđenje u španjolskoj ligi i glasine o otkazu treneru Setienu i skorom odlasku Messija s Camp Noua…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Španjolskoj se ne stišavaju rasprave oko suđenja, ponajprije u svezi korištenja VAR-a. Nakon pobjede Real u Bilbau i novih spornih situacija koje su otišle na stranu Madriđana, sudačka organizacija i Kraljevski klub su na optuženičkoj klupi. Najviše grme Katalonci i Baski. Tamošnji mediji i sami akteri otvoreno ističu da Real ima podršku sudaca.

U kampanju se uključio i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

gol expired Hajduk dovodi loše igrače, ali Tudor se mora zagledati u sebe: Najveći problem je predsjednik divider

Nakon sinoćnje pobjede Barcelone kod Villarreala, čestitao je momčadi na reakciji u kriznoj situaciji, dao je podršku treneru Quiqueu Setienu, optužio suce da sude u korist Reala i uvjeravao navijače Barcelone da je bliža i dalja budućnost Lionela Messija vezana isključivo za Barcu:

"Još će on mnogo godina igrati na Camp Nou i tu završiti karijeru“, poručio je predsjednik Barcelone.

Bartomeu: Čini se da VAR uvijek favorizira istu momčad

Njegov izlaganja o sucima i korištenju VAR-a bilo je ono što su Katalonci očekivali da će reći nakon sve što je viđeno na San Mamesu i u prethodnim utakmicama:

„Gledao sam utakmicu do kraja. Real je upisao još jednu pobjedu, a ja ću ponoviti poruku. Ostao je gorak okus u ustima. Imamo najbolju ligu na svijetu, ali VAR je i dalje problem, utječe na neke rezultate. Čini se da uvijek favorizira istu momčad. VAR odluke nisu bile fer, postoji dosta momčadi koje su oštećene. Razgovarali smo s čelnicima Saveza. VAR mora pomagati sucima. Dogodile su se mnoge situacije u kojima odluke nisu bile ujednačene."

gol expired Jovićevićev Dinamo i dalje ne izgleda dobro: Slijedi Hajduk pa se možda ne mora ni brinuti divider

Upitan da prokomentira ironičnu gestu Gerarda Piquea, koja je razljutila madridske medije, prema sucima nakon što je poništen Messijev gol protiv Villarreala (Radio je prstima kao da tipka i povlači konce. Valjda aluzija da šalju dopise u madridsku centralu i da su lutke na koncu), Bartomeu je odgovorio:

Pique se narugao sucima

„Arturo Vidal je bio u zaleđu, a Piqueova gesta je bila normalna. Sada nam dolazi gradski derbi s Espanyolom. Moram čekati Realov kiks. Borit ćemo se do kraja", poručio je Bartomeu i potom pohvalio reakciju momčadi.

„Bilo je važno da pobijedimo. Momčad je odigrala vrlo ozbiljnu utakmicu. Možemo biti vrlo zadovoljni. Villarreal je dobra momčad koja se bori za Europu. Čestitam ekipi na dobroj igri i pobjedi."

gol expired Barcelona bez većih problema slavila kod Žute podmornice, dvije asistencije Messija divider

Bartomeu je potom pokušao utišati glasine o smjeni Quiquea Setiena nakon što je Real pobjegao na četiri boda i praktički zakapario naslov prvaka.

"Znam da postoje glasine. Sve je laž, pobjeda ga nije spasila. Odlično obavlja posao, ima naše puno povjerenje. Moramo odigrati prvenstvo do kraja. Vođa mora kliknuti s momčadi, a onda slijedi nastavak Liga prvaka. To je novi izazov."

Bartomeu podržao Setiena, uvjern da Messi ostaje u Barci

Predsjednik je pohvalio trenerovu promjenu sustava (4-4-2) kako bi bolje uklopio Griezmanna:

„Vidjeli smo vrlo dinamičnu Barcu koja je stvorila puno šansi. Uspjeli smo se podići. Igračima se svidio novi raspored, dobro su odigrali i zabavili se. To je način na koji moramo igrati. Nakon prekida sezone i karantene nije se bilo lako vratiti u pravi ritam. Uzbudljivije je gledati utakmicu kada se igra u žešćem ritmu. Mislim da napredujemo.“

gol expired Katalonci pucaju od bijesa: "Novi sudački skandal! A ovo Ramosovo gaženje nije penal!?" divider *

Bartomeu je uvjeren da će Messi produljiti ugovor i još dugo igrati u Barceloni:

„Neću odavati detalje o pregovorima, ali mnogo je puta rekao kako želi završiti karijeru u Barci. Sada smo fokusirani na utakmice, ali u isto vrijeme pregovaramo s mnogim igračima. Messi želi nastaviti u Barci, želi ovdje završiti karijeru. Igrat će još mnogi godina, uživat ćemo još dugo u njegovim igrama u našem dresu“, zaključio je Bartomeu.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider