Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uživao je na Poljudu

Bivši igrač Hajduka bio je prvo Berlusconijevo pojačanje: Talijanima pričao o Dinamovoj zvijezdi

Talijanski nogometaš Marco Fossati osvojio je dva Kupa s Hajdukom.

Marco Fossati (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Nakon dvije i pol godine na Poljudu Marco Fossati po isteku ugovora napustio je Hajduk. Trenutačno je u potrazi za novim klubom, a vrlo će se vjerojatno vratiti u talijanski nogomet.

U velikom razgovoru s Nicolom Schirom osvrnuo se na epizodu u splitskom klubu, jednog igrača Dinama, ali i nedavno preminulog Silvija Berlusconija, za kojeg ga pak veže zanimljiva činjenica.

"Otkrivate kulture, druge lige i nogometne filozofije koje vas mogu iznenaditi. To mi se dogodilo u Hajduku gdje sam igrao za slavan klub s velikom poviješću. Imao sam priliku osvojiti dva Kupa, igrao sam Konferencijsku ligu, zabio sam Villarrealu, to je bila velika osobna zadovoljština", kazao je Fossati na pitanje o Hajduku pa otkrio gdje želi nastaviti karijeru:

Marcelo Brozović Brozović izašao iz igre, Al Nassr dobio pet komada: Svi pričaju o Ronaldovoj izjavi nakon utakmice divider

"Imam 31 godinu, osnovao sam obitelj i ne bih imao ništa protiv povratka. Unatoč mom izvanrednom iskustvu u Hajduku, nedostajala mi je Italija. Bilo bi lijepo vratiti se kući."

U bogatoj nogometnoj karijeri nosio je i dres Monze, a upravo je on bio prvo Berlusconijevo pojačanje nakon preuzimanja kluba.

Ivan Perišić VIDEO Ivan Perišić odigrao fenomenalno poluvrijeme protiv West Hama, zaslužan je za dva pogotka divider

"Bio sam njegovo prvo pojačanje kad je postao gazda Monze. Nikad ga nisam vidio bez osmijeha. Bilo ga je zadovoljstvo vidjeti, uvijek je bio spokojan ili veseo. Jednog dana odveo nas je u svoju vilu i obećao slike onima koji zabiju najviše golova", kazao je Fossati.

Za kraj, talijanski novinar pitao je bivšeg igrača Hajduka za mišljenje o Josipu Šutalu, talentiranom braniču Dinama za kojeg se interesiraju dva talijanska kluba - Fiorentina i Roma.

"Jako dobar igrač, koji je spreman za veliki izazov. Dinamo, kao i Hajduk, ima sjajnu školu nogometa", zaključio je.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider