Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bizarni porok

U Barceloni izvan sebe: Uvode novo pravilo zbog raskalašene zvijezde

Ousmane Dembele zadaje teške glavobolje Barceloninu treneru Ernestu Valverdeu…

Galerija Slavlje Barcelone (Foto: AFP) Ousmane Dembele i grb Barcelone (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) +4 Ousmane Dembele i Domagoj Vida (Foto: AFP)

Barcelona kao po nekom nepisanom pravilu ima problema sa svojim zvijezdama izvan nogometnih travnjaka. Raskalašeno ponašanje Barcinih zvijezda nije novost. Kraljevi noći i najviđenijih diskoteka katalonske metropole u svoje vrijeme bili su, primjerice, Diego Maradona, Hristo Stoičkov i Romario.

Nedavno preminuli legendarni predsjednik Barcelone Josep Lluis Nunez prije nekoliko godina je otkrio da je Maradona imao problema s „bijeli prahom“ već po dolasku u Španjolsku, te da ga je upravo zbog toga prodao, jer kako je rekao, nije želio imati narkomana u svlačionici. Nunez se referirao na Maradonine žestoke kritike da ga nije volio i da ga je zapravo potjerao s Camp Noua.

Barcini problemi sa superzvijezdama

Poznata je mitska priča da je Romario po dolasku u Barcelonu zahtijevao da mu ugovoru stoji kako može neograničeno izlaziti u diskoteke. Romario je sam priznao da je mnogo puta izravno iz diskoteke dolazio na trening, do zore je znao ostati vani čak i prije velikih utakmica. Johan Cruyff mu je sve tolerirao dok je zabijao golove, a kada je prestao, nastali su problemi.

Modrić skinuo rukavice i poslao oštru poruku Messiju i Cristianu Ronaldu Messi, Ronaldo i Modrić (Foto: AFP) Luka Modrić u razgovoru za FIFA-u (Screenshot) Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) +6 Luka Modrić i Florentino Perez (Foto: AFP)

U novije doba noćobdijsku tradiciju nastavio je Neymar, koji je osim u noćnim klubovima do sitnih sati znao zalomiti i na pokeru.

U trenutačnoj momčadi Barcelone najveće glavobolje treneru Ernestu Valverdeu zadaje mlađahnih i kao suho zlato plaćeni Ousmane Dembele. Katalonski mediji u nekoliko navrata pisali su kako je 21-godišnji francuski napadač uhvaćen u noćnim provodima, a i kada se iz grada vrati nešto ranije, opet ne ide spavati.

Dembele je na neki način avangardan po tome što je nekoliko puta zakasnio na trening zbog igranja videoigara. Dok je lumpanje ili kockanje do zore stara navada mnogih profesionalnih nogometaša, kašnjenje na treninge zbog igranja videoigara ipak je novost koju su donijele mlađe generacije, a taj je „porok“ u Barceloni promovirao upravo Dembele. Možda je i prije toga bilo, ali u javnost do sada nije izlazio da je netko kasnio na treninge zbog buljenja u zaslon kompjutora.

Barca uvodi novo pravilo zbog Dembelea

Dembele se do sada naplaćao kazni zbog kašnjenja na treninge, a kako na početku nije baš briljirao na travnjaku, počelo se spekulirati da će ga Barcelona prodati sljedećeg ljeta ako nađe dobru mušteriju. S nekoliko dobrih partija i golova Dembele je stišao glasine o odlasku, no čini se da se nije riješio bizarnog poroka. Prošle nedjelje opet je zakasnio na jutarnji trening čak dva sata.

Lionel Messi i Ousmane Dembele (Foto: AFP) Lionel Messi i Ousmane Dembele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Barceloni više ne znaju što da rade, novčane kazne očito nemaju prevelikog efekta, pa su se navodno dosjetili uvesti pravilo po kojem igrači ne smiju ugasiti ili stišati mobitele preko noći. Barcelona zbog Dembelea, a možda i ne samo zbog njega, namjerava uvesti dežurnog kontrolora, koji će zvati igrače i provjeravati gdje se nalaze ako ne dođu na vrijeme na trening. Ako Dembele opet zaspe pokraj kompjutora, mobitel mu neće dati da slatko sniva.

U Barceloni navodno namjeravaju zvati svojeg igrača, kojeg su platili debelo preko stotinu milijuna eura, pola sata prije početka svakog treninga. Računaju da bi to trebalo biti dovoljno da se probudi ako spava i stigne na trening s barem akademskim zakašnjenjem.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider