Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkriveni detalji ugovora

Najveći promašaj u povijesti: Barca bi mogla izgubiti 85 mil. eura na jednom igraču

Barcelona bi rado prodala Ousmanea Dembelea, no postoji jedan veliki problem…

Momčad Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ousmane Dembele zadaje teške glavobolje šefovima Barcelone. Francuski napadač pretprošlog je ljeta stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund za 105 milijuna eura plus 40 milijuna u bonusima.

Bio je to u tom trenutku najveći ulazni transfer u povijesti Barcelone, koji je nekoliko mjeseci kasnije nadmašio Brazilac Philippe Coutinho.

S obzirom na to koliko je plaćen, Dembele igrama zasad nije opravdao uloženo. Ni približno. Radi se o vrlo mladom nogometašu (21) kojem je svakako potrebno vrijeme za prilagodbu na drugu sredinu i posebice stil igre koji gaji Barcelona.

Problematično ponašanje

Iako ostaje otvorenim uklapa li se Dembele igračkim karakteristikama u Barcinu igru i filozofiju nogometa, još je veći problem problematično ponašanje mlađahne francuske zvijezde. Nije baš čest slučaj, primjerice, da skupo plaćeni profesionalni nogometaši kasne na jutarnji trening jer su do sitnih sati igrali videoigrice i nisu se mogli probuditi na vrijeme.

Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dembeleu nije stran ni noćni život Barcelone. O tome katalonski mediji pišu praktički od njegova dolaska u Barcelonu. Naravno da su opasan spoj svjetski velegrad i mladost, popularnost, skupocjeni automobili i puni džepovi eura.

Kad je o tome riječ, i Borussija Dortmund imala je težih problema s Dembeleom. Treba se samo prisjetiti njegova ponašanja kada je postalo jasno da ga želi Barcelona. Francuz je odbijao trenirati, bilo je očito da vrši pritisak na njemački klub da ga proda. Kataloncima tada nije smetalo Dembelovo ponašanje, a sada im se sve višestruko vraća.

Barca bi na Dembeleu mogla izgubiti 85 milijuna eura

Barcelona bi očito rado prodala Dembelea, spominje se da ga žele Liverpool i Arsenal, ali problem je u tome što bi u tom slučaju mogla na njemu izgubiti čak 85 milijuna eura.

Naime, njemački Die Welt otkriva da u Barceloninu ugovoru s Borussijom Dotrmund stoji da će katalonski klub u slučaju prodaje Dembelea prije isteka ugovora u lipnju 2022. morati isplatiti Nijemcima puni bonus, odnosno svih 40 milijuna povrh fiksnih 105 milijuna eura.

Lionel Messi i Ousmane Dembele (Foto: AFP) Lionel Messi i Ousmane Dembele (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako Barcelona u ovom trenutku teško može dobiti više od 60 milijuna eura za njega, odnosno toliko joj navodno nude Liverpool i Arsenal, jasno je da bi Katalonci na Francuzu izgubili čak 85 milijuna eura. To bi zasigurno bio najgori posao u povijesti nogometa.

Još jedna šansa

Dakle, postoji dobar razlog zbog kojeg Barcelona trpi Dembelea i zašto će vjerojatno još malo stisnuti zube i do daljnjeg trpjeti Dembelove nepodopštine, a sve u nadi da će u dogledno vrijeme podignuti formu i zaigrati kako se to očekuje od trećeg najskupljeg nogometaša svih vremena.

U tom slučaju sve će mu se progledati kroz prste. No ostaje pitanje vrijedi li Dembele toga novca i može li uopće opravdati uloženo?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider