Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Coutinho odlazi?

Barca traži pojačanje u napadu: Spremna iskrcati 115 milijuna eura za mladu englesku zvijezdu

Barcelona traži pojačanje u napadu, a navodno je na radaru Katalonaca napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford.

Galerija Gerard Pique i Marcus Rashford (Foto: AFP) Marcus Rashford (Foto: AFP) Marcus Rashford (Foto: AFP) +2 Marcus Rashford (Foto: AFP)

Uoči večerašnje uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda, engleski i španjolski mediji raspisali su se o Marcusu Rashfordu, 21-godišnjem napadaču Crvenih vragova.

Navodno Katalonci pripremaju veliki transfer. Barcelona je još uvijek zainteresirana za napadača Manchester United te je spremna za njega iskrcati 115 milijuna eura, piše nekoliko britanskih medija, a prenose katalonski Mundo Deportivo i Sport.

Barca i Man United gledaju jedan drugom u svlačionicu: Je li na pomolu velika razmjena? Barcelona - Manchester United (Foto: AFP) Samuel Umtiti (Foto: AFP) Marcus Rashford (Foto: AFP) +2 Marcus Rashford (Foto: AFP)

Dok je Jose Mourinho vodio Manchester United, intenzivno se spekuliralo da je Rashford na izlaznim vratima Old Trafforda, no otkako je Ole Gunnar Solskjer zamijenio prgavog Portugalca, sve govori da se situacija stubokom promijenila. Barcelona je mamac, no 21-godišnji napadač opet se osjeća vrlo dobro u dresu Crvenih vragova i veliko je pitanje želi li otići?

Barcelona želi Rashforda

U svakom slučaju, Rashford je u vrlo dobroj poziciji za pregovore. Naime, ugovor mu istječe sljedećeg ljeta, tako da je jasno da može kalkulirati i čekati najbolju ponudu. Manchester United navodno mu nudi godišnju plaću koja će biti na razini one koju je svojedobno imao Wayne Rooney, oko 16 milijuna funti godišnje.

Kraljevi (ne) daju kraljevstvo za strijelca: Real naciljao novu metu, Zidane oduševljen David Neres, Luka Modrić i Thibaut Courtois (Foto: AFP) David Neres i igrači Ajaxa slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) David Neres (Foto: AFP) +2 Edwin van der Sar, David Neres i Marc Overmars (Foto: AFP)

Logično je da bi Barcelonina ponuda morala biti na sličnoj razini. Naravno, uvijek je u igri i višemilijunski bonus samo za potpis ugovora. Transfer Neymara ogledni je primjer kako se to radi.

Činjenica jest da je Barcelona u potrazi za igračem koji će proširiti izbor u ofenzivnom dijelu momčadi. Katalonci traže napadača koji će isprva uspješno mijenjati, na posljetku i zamijeniti Luisa Suareza, koji je u siječnju napunio 32 godine i nije više u cvijetu mladosti.

Coutinho odlazi?

Eventualni dolazak Rashforda vjerojatno bi značio i odlazak Philippea Coutinha, koji je stigao u Barcelonu u siječnju 2018. iz Liverpoola u rekordnom transferu, no zasad se nije najbolje snašao i nije nemoguće da ga Katalonci prodaju.

Hitan sastanak u Barci: Od najskupljeg pojačanja u povijesti postao najveći problem Philippe Coutinho (Foto: AFP) Ivan Rakitić, Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) Philippe Coutinho (Foto: AFP) +5 Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Puno toga će ovisiti i o tome kako će Rashford odigrati večeras na Camp Nou. Englez ima šansu pokazati katalonskim ljubiteljima nogometa zašto bi ga Barcelona trebala kupiti. Ako se pokaže u dobro svijetlu, Barcelona bi mogla duboko posegnuti u džep.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider