Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se golgeter

Kraljevi (ne) daju kraljevstvo za strijelca: Real naciljao novu metu, Zidane oduševljen

Karim Benzema trenutačno drži Real iznad površine, ali treba raspoloženog partnera u napadu...

Galerija David Neres, Luka Modrić i Thibaut Courtois (Foto: AFP) David Neres i igrači Ajaxa slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) David Neres (Foto: AFP) +2 Edwin van der Sar, David Neres i Marc Overmars (Foto: AFP)

Real je sinoć protiv Leganesa odigrao još jednu prosječnu utakmicu. U polju kako-tako, pred golom suparnika nikako.

Opet se pokazalo da Realu nasušno nedostaje još barem jedan gol-igrač. Karim Benzema trenutačno drži Real iznad površine. Francuski napadač u posljednjih je šest kola postigao sedam golova. Od posljednjih 13 golova Reala njegovih je sedam, a dodao je još tri asistencije.

Benzema je posljednjih nekoliko godina često kritiziran zbog loše realizacije. Činjenica jest da je promašivao puno šansi i još uvijek promašuje, no ove sezone se ipak značajno popravio; postigao je ukupno 27 golova, od toga 18 u prvenstvu, što mu je treći učinak u karijeri. Otkako je u Realu, više je golova postigao samo u sezoni 2011./2012. – ukupno 32.

Benzema treba partnera u napadu

Cinici će reći da Benzema zabija kada ne treba, kada je Real ispao iz utrke za trofeje i potpuno mu je svejedno hoće li biti drugi, treći ili četvrti. Slabije plasiran od četvrtog mjesta ionako teško može biti.

Pada odluka o sudbini Matea Kovačića, ugrožen i Hazardov transfer u Real Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) Mateo Kovačić (Foto: AFP) +2 Mateo Kovačić (Foto: AFP)

Benzema nije klasični centarfor, postotak realizacije nikad mu nije bila jača strana. On je više paker, napadač koji treba uz sebe partnera u napadu, izrazitog gol-igrača, kao što je to bio Cristiano Ronaldo.

Real kupovinom Edena Hazarda i još manje Paula Pogbe golgeterski problem neće riješiti. To je potpuno jasno. Stoga ne treba čuditi što Zinedine Zidane žarko želi Kyliana Mbappea. No Parižani i kada bi ga htjeli prodati, ne bi ga pustili za manje od 350 milijuna eura, a to je cifra od koje se vrti u glavi čak i Florentinu Perezu.

Mbappe i Neymar nedostupni

Prema svemu sudeći, Real to neće platiti. U ovom trenutku je malo vjerojatno i da dovede Neymara, kojeg PSG također ne želi prodati, a i da želi, teško da bi ga pustio za manje od 250 milijuna eura.

U Realu navodno razmišljaju i o Liverpoolovu „sinu vjetra“ Sadiju Maneu. On je više krilo, a manje golgeter, no ove je sezone prilično učinkovit. Međutim, i njegova je cijena paprena, kreće se oko 160 milijuna eura, a i teško da bi Liverpool pristao na prodaju.

Mnogo je realnija opcija Mauro Icardi, argentinski napadač u redovima Intera. No ni on nije jeftin, a pitanje je i koliko ga Zidane želi. Čini se da francuski stručnjak nije baš oduševljen Argentincem.

Jović ipak pod upitnikom

Real navodno prati i Joaa Felixa. No Benficin mlađahni as nije baš to što Real treba. Felix nije izraziti golgeter, više je povučeni napadač. To govori i njegov učinak, ove sezone postigao je 11 golova u ne prejakoj portugalskoj ligi.

U Ligi prvaka nije zabio nijedan, a u Europskoj ligi poentirao je tek tri puta. Sva tri gola zabio je u posljednjoj utakmici protiv Eintrachta. Radi se o talentiranom, ali i neiskusnom igraču. Veliko je pitanje kako bi se snašao u Realu. Madriđani ne mogu čekati, oni trebaju gotovog igrača. Uz sve to, cijena je golema, Benfica traži čak 120 milijuna eura.

Evo koga Zidane želi zadržati po svaku cijenu, a koga dovesti: Real pikira dva velika talenta, Barca ugrožena Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Malcom slavi pogodak protiv Reala s igračima Barcelone (Foto: AFP) David Neres i igrači Ajaxa slave pogodak protiv Reala (Foto: AFP) +8 Igrači Real Madrida (Foto: AFP)

Napadač Eintrachta Luka Jovića na meti je mnogih klubova, pa i Reala. Cijena mu praktički svaki tjedan skače i prosci se polako hlade. Iako su pojedini španjolski mediji prošlih dana pisali da je to riješena stvar, čini se da Kraljevi još uvijek dvoje isplati li se za srpskog napadača, koji se još nije pokazao u Ligi prvaka, istresti 70-80 milijuna eura, koliko navodno traži njemački klub.

David Neres nova meta Reala

U međuvremenu se pojavilo i jedno novo ime. Spekulira se da u Realu razmišljaju i o nekim drugim, manje razvikanijim i nešto jeftinijim opcijama. Španjolski mediji tvrde da je nova meta 22-godišnji napadač Ajaxa David Neres. Navodno je Zidane jako zadovoljan partijama Brazilca u Ligi prvaka. Madriđani su ga imali prilike upoznati na Santiago Bernabeuu. Zabio je i Realu i Juventusu.

Neres još uvijek nije toliko zvučno ime poput gore navednih i stoga je osjetno jeftiniji, a procjena je da kvalitetom ne zaostaje bitno te da još može značajno napredovati. Ajax je donedavno tražio 50 milijuna eura, no ako izbaci Juventus i plasira se u polufinale Lige prvaka, cijena će mu jamačno skočiti.

Uglavnom, čini se da se u Realu još nisu odlučili, da još uvijek kalkuliraju i traže najbolje rješenje. Kraljevi trebaju strijelca, ali očito da je baš ne žele dati kraljevstvo za njega. Došli su dani kada i Real mora razmišljati o cijeni.  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider