Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jesu li bacili novac?

Hitan sastanak u Barci: Od najskupljeg pojačanja u povijesti postao najveći problem

Trebao je postati jedan od nositelja igre, ali postao je najveći problem u katalonskom gigantu.

Galerija Philippe Coutinho (Foto: AFP) Ivan Rakitić, Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) Philippe Coutinho (Foto: AFP) +5 Philippe Coutinho (Foto: AFP)

Philippe Coutinho stigao je u Barcelonu kao najskuplji igrač u povijesti kluba. Nakon dugačkih pregovora, Barcelona je slomila Liverpool ponudom od 135 milijuna eura (prema Transfermarktu).

Ipak, otprilike godinu dana kasnije Brazilac, barem zasad, ne opravdava takav novac. Nikad nije postao standardni, neupitni prvotimac Barcelone, a njegove izvedbe na terenu ne opravdavaju cijenu i pedigre igrača koji je u Liverpoolu zaradio nadimak ''Mađioničar''.

Takve Coutinhove izvedbe, piše katalonski Sport, upalile su alarm u Barceloni, a trener Ernesto Valverde dobio je zadatak hitno se sastati s Brazilcem kako bi otkrio uzrok njegovih loših igara i riješio problem.

Sport kao glavni Coutinhov problem navodi njegovu nedefiniranu poziciju. U Liverpoolu je bio igrač oko kojeg se vrtjela igra, imao je puno ovlasti u igri i često je svojim individualnim akcijama spašavao Redse. U Barceloni se, međutim, situacija poprilično promijenila.

Magije iz Liverpoola više nema

Coutinha su vidjeli kao nasljednika Andresa Inieste. Ipak, na njegovoj poziciji centralnog veznjaka posljednji je put zaigrao još krajem rujna u porazu od Leganesa. Nakon te utakmice, u protekla četiri mjeseca, Valverde više nije spuštao Brazilca u srce veznog reda. 

Coutinho je ipak igrač nešto drugačijih karakteristika od Inieste i najbolji je na isturenijim pozicijama bliže golu. No tu je konkurencija u Barci veoma jaka, a na ovlasti kakve je imao u Liverpoolu može zaboraviti. Upravo zbog takvih navika iz vremena s Redsima, postavlja se i pitanje može li se prilagoditi na čuvenu Barcinu igru brzih i kratkih pasova. 

Sve je to pogubno utjecalo na njegovo samopouzdanje, a Coutinho danas ne izgleda ni kao sjena majstora koji je oduševljavao u Liverpoolu i dresu brazilske reprezentacije. Valverde je dobio zadatak pronaći mu ulogu i oživjeti karijeru skupe investicije; vidjet ćemo što može smisliti baskijski stručnjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider