Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Španjolci najveći neprijatelji

Mundo Deportivo tvrdi: Barca ostaje čvrsto uz Real i Superligu, a UEFA je Englezima ponudila novac

Barcelona demantira spekulacije da se povlači i ističe da čvrsto ostaje uz idejnog pokretača i velikog rivala Real Madrid i njegova predsjednika Florentina Pereza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Superliga se raspala poput kule od karata. Engleski klubovi zadali su joj težak udarac brzopoteznim odustajanjem, no Španjolci šalju signale da je ideja još živa, odnosno da priča još nije definitivno slomljena.

Barcelona preko svojih medijskih pokrovitelja demantira spekulacije da se povlači i ističe da čvrsto ostaje uz idejnog pokretača i velikog rivala Real Madrida i njegova predsjednika Florentina Pereza.

Katalonski Mundo Deportivo ističe da su engleski klubovi pali pod velikim pritiskom domaćih političkih struktura, ostalih klubova u Premierligi, pa čak i vlastitih igrača, koji su digli glas protiv osnivanja ekskluzivnog kluba dvanaestorice.

gol expired Gol.hr u srcu prosvjeda protiv Superlige: Što se točno događalo u Londonu, ekskluzivne snimke i reakcije navijača divider

Međutim, Mundo Deportivo tvrdi da to nije bio jedini motiv za povlačenje. Katalonski dnevnik iznosi informaciju da je UEFA odigrala ključnu ulogu u odluci o povlačenju velike šestorke. Nisu u pitanju javno izrečene prijetnje, već im je ponuđena znatna svota za izlazak iz Superlige, koja prijeti da ozbiljno ugrozi razlog postojanja krovne europske nogometne organizacije.

Kako Mundo Deportivo tvrdi, financijska ponuda nije stigla do španjolskih klubova Reala, Barcelone i Atletica, koje UEFA gleda kao najveće neprijatelje, na čelu s ideologom Florentinom Perezom.

Unatoč svemu, tri španjolska velikana smatraju da povlačenje engleskih klubova nije konačno i uvjereni su da će ih veličina projekta natjerati da se vrate u dogledno vrijeme.

Kolaju proturječne informacije

Mundo Deportivo tvrdi da u Barceloni i Realu nisu zabrinuti, da su njihovi čelnici ostali mirni i staloženi jer su svjesni da je pokretanje Superlige spas za njihove klubove.

Kolaju proturječne informacije jer još jučer je isti dnevnik pisao da se Joan Laporta predomišlja i vjerojatno povlači.

''Nogomet pripada navijačima'', poručio je Gerrard Pique na društvenim mrežama i tako preduhitrio svog predsjednika, koji je prvo donio odluku kako će o svemu glasati sociosi na referendumu.

Što je prava istina, pokazat će vrijeme. Neće se predugo čekati rasplet situacije. 

gol expired Raspad Superlige, Maldini šokirao otkrićem: "Direktor sam Milana, a nisam ništa znao" divider

Kako god, očito je da su i Real i Barca u teškoj financijskoj situaciji i da praktički nemaju prevelikog izbora. Zna se da je Barcelona u dugu od 1 milijardu i 173 milijuna eura, a neslužbeno se spekulira da je taj dugo i znatno veći.

Real Madrid je u tek nešto manjem dugu, barata se s brojkom od 900 milijuna eura, a možda je ta brojka i znatno veća. Kraljevski klub digao je veliki kredit za izgradnju stadiona, a kako stvari stoje, tko zna kada će taj velebni objekt doći u funkciju.

Madriđani su planirali vraćati dugove prihodima koje će generirati obnovljeni Santiago Bernabeu, no veliko je pitanje kada će se gledatelji moći vratiti na tribine u punom obujmu i hoće li se trenutačna kriza neslućeno produljiti. Bude li tako, jasno je da će Real, pa i svi ostali veliki klubovi, biti u velikoj neprilici ako ne pronađu nove izvore financiranja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider