Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tamo je pao i real

Messi dvije godine čeka pomoć: Zabrinjavajući podatak za Barcu uoči teškog gostovanja

Barcelonu muče problemi uoči teškog rasporeda koji stiže nakon tri kola bez pobjede.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je upisala tri uzastopna kiksa u prvenstvu – remi protiv Girone, poraz od Leganesa i remi s Athletic Bilbaom – a najteži izazovi tek ih čekaju.

U prvenstvu ih čekaju, redom, Valencia, Sevilla i Real Madrid, a prije teških izazova u španjolskom prvenstvu na rasporedu je put u London i gostovanje kod Tottenhama u srijedu od 21:00 u Ligi prvaka.

Momčad Mauricija Pochettina izgubila je prvu utakmicu od Intera i sigurno će biti jako motivirana protiv Katalonaca. Koliko Spursi mogu biti opasni na svom terenu, na svojoj je koži osjetio Real Madrid, koji se prošle sezone vratio iz Londona s tri gola u mreži (3:1).

Ernesto Valverde neće moći računati na Samuela Umtitija – budući da je Gerard Pique u osjetnom padu, bez sumnje svog najboljeg stopera. Umtiti bi zbog ozljede mogao propustiti ostatak godine, a i da je zdrav, ne bi mogao igrati jer je u prvoj utakmici protiv PSV-a zaradio crveni karton.

Ili Messi ili nitko

Piqeu će se u obrani morati pridružiti netko iz dvojca Clement LengletThomas Vermaelen; Tottenham će u izostanku Umtitija sigurno tražiti svoju priliku. Međutim, Barcelona ima problema i na drugoj strani terena.

Barca se već dugo muči na europskim gostovanjima, na kojima gotovo u potpunosti ovisi o inspiraciji Lionela Messija. Zabrinjavajuć podatak za Barcu jest da nitko osim Messija nije zabio gol na europskom gostovanju čitave dvije godine, od 28. rujna 2016. i utakmice protiv Borussije Mönchengladbach.

Strijelci su tada u pobjedi 2:1 bili Pique i u Kataloniji već pomalo zaboravljeni Arda Turan. Do danas, jedini igrač koji je osim Messija zabio gol za Barcu na gostovanjima bio je Sebastian Coates, stoper Sportinga koji je pogodio vlastitu mrežu.

Sve su to zabinjavajući podaci za Barcelonu, kojoj je gostovanje u Londonu tek početak trnovitog puta. Pored spomenutih utakmica u Primeri, čeka ih i susret s Interom u Ligi prvaka. Teško je očekivati da će Messi sam riješiti sve utakmice, i on je samo čovjek koji će trebati pomoć svojih suigrača.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider