Ernestu Valverdeu ponovno se trese stolica, a razlog je ovoga puta šokantan poraz od Atletico Madrida u polufinalu španjolskog Superkupa.

Barcelona je prosula vodstvo 2:1 u završnici utakmice, a čini se da je čelnicima Blaugrane već dosta šokantnih preokreta u važnim utakmicama. Predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu navodno je izgubio strpljenje i definitivno odlučio uručiti otkaz Valverdeu.

Kao najveći kandidat za nasljednika isplivao je legendarni Barcin veznjak Xavi Hernandez, trenutačno trener katarskog Al-Sadda. Barcina delegacija susrela se s njim u Dohi; prema službenoj verziji, čelnici Barce posjetili su Ousmanea Dembéléa koji se oporavlja u Kataru, pa su se usput našli i s Xavijem.

Međutim, takvo objašnjenje djeluje u najmanju ruku prozirno, a katalonski mediji dan nakon sastanka pišu da su se zapravo dogovarali detalji ugovora.

Međutim, Xavi je zatražio malo vremena za donošenje konačne odluke i odlučio da ne želi doći u Barcu u ovom trenutku, pišu katalonski mediji.

Xavi je ostao dosljedan svojim najavama - plan mu je peći zanat u Kataru pa doći u Barcelonu. Ipak, Barcelona ne odustaje od namjere da dovede Xavija što prije, možda već na ljeto.