Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zna svoj cilj

Xavi objasnio zašto ne želi sjesti na klupu Barcelone: Misli da će biti dobar trener, ali...

Bivši veznjak Barcelone nedavno je objavio kraj igračke karijere i čeka se njegov prvi trenerski angažman.

Xavi Hernandez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Legendarni veznjak Xavi Hernandez objesio je kopačke o klin i najavio početak trenerske karijere. Kao opcija ubrzo se nametnula Barcelona, ali 39-godišnji Xavi odbacio je takvu mogućnost.

''Nije vrijeme za to, moram početi od nule. Zamislite da počinjete inženjersku karijeru i prvi su vam posao tuneli Vallvidrera (kompleks tunela u Barceloni). To je isto i ne može ići tako, trebam iskustvo koje nemam", rekao je u velikom intervjuu za katalonski Sport.

U Barceloni ga vide kao nasljednika Pepa Guardiole, a Xavi od toga ne bježi.

"Ne bojim se toga, dogodilo mi se to i kao igraču, nije bilo lako niti će biti ako se vratim. Znam da su očekivanja visoka. Pratim sve u vezi s Barcom, vidio sam anketu na Sportu koja kaže da sam ja jedan od favorita za klupu Barcelone. Cijenim to, ali nije pravi trenutak, trebam iskustva.''

Još nije poznato gdje će Xavi skupljati to iskustvo. U Kataru je proveo četiri godine i postoji mogućnost da ostane tamo još neko vrijeme, ali njegov konačni cilj nije tajna.

''Katar želi da ostanem do Svjetskog prvenstva i pomognem im na neki način. Vidjet ćemo. Ne krijem da je moj cilj Barcelona. Mislim da mogu biti dobar trener jer sam imao odlične učitelje", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider