Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi su očekivali crveni, ali...

Pogledajte neobičnu situaciju s utakmice Dinama: VAR položio, sudac pogriješio

Nogometaši Dinama odigrali su prvu pripremnu utakmicu za nastavak sezone, protiv mađarskog ZTE-a. Na Maksimiru je prvi put testiran i VAR, koji je imao posla. Evo kako je to izgledalo.

Pripreme za uvođenje VAR-a u HNL u punom su jeku. Subotnji prijateljski susret Dinama i mađarskog ZTE-a, pokrivala je video tehnologija.

Za njom nije bilo potrebe u prvom dijelu, no onda se usijalo deset minuta prije kraja. Komnen Andrić i Zoran Lesjak ušli u sukob, u kojem je Dinamov napadač od samog starta bio agresivniji. I nije posustajao...

Sudac Jović kaznio je obojicu žutim kartonima, ali javila se VAR soba.

"Imali smo situaciju u kojoj je sudac dosudio prekršaj i u komunikaciji je dao jednu informaciju koja je za VAR sobu bila upitna, da se ne radi o tome da je igrač plavih pogodio igrača bijelih. Međutim, uvidom u snimke mi smo jasno utvrdili da se o tome radilo", napomenuo je Bruno Marić, HNS-ov instruktor za VAR.

Svi su očekivali crveni karton

Snimku je potom otišao pogledati i sam Jović. Gotovo svi su očekivali crveni karton za Andrića, ali...

"Nakon što je pregledao snimku, sudac je ostao kod svoje odluke, jer je smatrao da nema velikog intenziteta. Međutim, nakon utakmice smo mu pokazali i sudac je jasno zaključio da je trebalo promijeniti odluku uvidom u snimku, i isključiti igrača plavih", istaknuo je Marić.

Može se reći da je u ovom slučaju VAR položio, a sudac pogriješio. Ali na greškama se uči, nada se Marić...

"U ovom slučaju svi možemo izvući pouku i nakon ove utakmice siguran sam da ćemo svi biti bolji."

Da će s VAR-om u HNL-u treba imati strpljenja, smatra i Nenad Bjelica.

"Bit će tu još zbunjujućih situacija, neće to biti od prvog dana sve jasno, trebat će tu dosta fleksibilnosti, razumijevanja za VAR, od strane svih, igrača, trenera, pa isto tako i medija, da shvate kako VAR nije perfektan", izjavio je Bjelica.

Inače, Dinamo je u ovom susretu svladao ZTE 2:0. Strijelci su bili Damian Kadzior u 36. i Mario Gavranović iz jedanaesterca u 58. minuti.

Bjelica je isprobao čak 27 igrača, među kojima i velik broj njih iz omladinskog pogona. Nije bilo nekoliko prvotimaca, uključujući i Danija Olma.

Dinamo pripreme nastavlja od ponedjeljka u Istri, gdje ga čekaju još četiri pripremna susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider