Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukupno 10 igrača

Barcelona na pola puta do kraja spasonosnog projekta: Šestoricu su prodali, sad su na redu ova četvorica

Dogovorili su ostanak Lionela Messija, koji je pristao smanjiti plaću, a ostatak duga prebit će prodajom još četvorice igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski gigant Barcelona nedavno je dogovorila produljenje ugovora s Lionelom Messijem. To je bio najvažniji zadatak uprave katalonskog kluba jer je zadržala najvažnijeg igrača i uspjela još malo uštedjeti na smanjenju njegove plaće, a sad treba završiti glomazan projekt prodaje igrača koji će ih spasiti od financijske krize prouzročene pandemijom koronavirusa.

Već su iskrcali dobar dio igrača koje su ocijenili viškom, a sad treba iskrcati još četiri utega. Time će rasteretiti kadar od gotovo cijele jedne momčadi, ukupno desetorice igrača, rješavali su se igrača na svim pozicijama, izuzev među vratnicama…

Trojicu prodali, trojicu posudili

Junior Firpo zasad je donio najviše love, premierligaš Leeds isplatio je 15.000.000 eura na račun Kataloncima za igrača koji nije ni ostavio pošten trag od svog dolaska iz Betisa. Prodajom Jeana Claira Todiboa su pokrili još 8.500.000 eura svog velikog duga, a odlazak talentiranog Carlesa Alene u Getafe donio im je još 5.000.000 eura u klupsku blagajnu.

gol expired Zapisao je svaki Messijev pogodak, a za 100. rođendan stigla mu je emotivna čestitka: "Nemoj mi reći da je to on?" divider

Juniora Mirandu i Matheusa Fernandesa pustili su u Betis i Palmeiras po isteku ugovora i uštedili na njihovim plaćama, a klupski budžet dodatno su rasteretili posudbom portugalskog reprezentativca Francisca Trincaa u Wolverhampton.

Sad idu po lovu

Sad se nadaju ozbiljnoj lovi, a prvo ime na listi za odstrel je Phillipe Coutinho. Nesretni Brazilac nikako da se proda, a u klubu ga već dugo ne žele. Trenutačna vrijednost mu je 30.000.000 eura, ali Barca bi ga prodala i za 5.000.000 eura manje jer se žele rasteretiti njegove ogromne plaće od 8.500.000 eura godišnje. Rossoneri su se nedavno riješili Hakana Calhanoglua i imaju mjesta za skupljeg igrača.

gol expired Stigao je odgovor koji je čekala kugla zemaljska - Messi odlučio gdje će igrati sljedećih pet godina divider

Clement Lenglet je postao višak od dolaska Erica Garcije i mogli bi ga poslati u Everton s kojim su dosad već poslovali. Francuski internacionalac trenutačno vrijedi 25.000.000 eura, a novi šef Karamela Rafa Benitez nudi 20.000.000 eura. Barca će vjerojatno „dati smo da proda“, ali problem je što branič navodno ne želi otići ovo ljeto.

Zamjena s Atleticom najkompliciraniji posao

Već smo pisali o velikoj zamjeni s Atletico Madridom, Katalonci bi uzeli Saula, a u suprotnom smjeru vratili Antoinea Griezmanna. Kako je igrač crveno-bijelih vrijedan 40.000.000 eura, odnosno 20.000.000 eura od Barcinog krila, za njegov povratak u španjolsku prijestolnicu Atletico bi morao nešto doplatiti.

Puno je glasina vezanih uz taj posao, a jedna od njih kaže kako bi Diego Simeone u zamjenu mogao ponuditi još jednog igrača – šuška se o Renanu Lodiju ili Mariju Hermosu. Profil igrača odgovara jer Barca traga za još jednim lijevim braničem, međutim još nema ništa konkretno po tom pitanju.

gol expired Bombastična trampa pred realizacijom: Barcelona i Atletico mijenjaju velike zvijezde, radi se prostor za Messija divider

Posljednja se pojavila glasina o odlasku Martina Braitwaitea, danski napadač bio je dosta dobar na Euru, ali je višak sad kad je Aguero stigao pa će ga vjerojatno iskrcati u Premier ligu. Raspituju se West Ham, Brighton i Norwich i nude 15.000.000 eura. Katalonci će pristati jer im nije potreban, iako će izgubiti 3.000.000 eura na tom poslu.

I tako ćemo doći do desetorice igrača, raspoređeni po terenu izgledali bi ovako Miranda, Todibo, LENGLET, Firpo – Alena, Fernandes, COUTINHO – Trincao, BRAITWAITE, GRIEZMANN. Još samo golman i iskrcali su cijelu momčad…

(velikim slovima ispisana su imena igrača koji još nisu otišli).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider