Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Radi se punom parom

Bombastična trampa pred realizacijom: Barcelona i Atletico mijenjaju velike zvijezde, radi se prostor za Messija

Barcelona i Atletico punom parom rade na razmjeni igrača…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Polako se nazire mozaik koji posljednjih tjedana slažu Barcelona i Atletico. Španjolski mediji javljaju da se punom parom radi na razmjeni igrača - Antoine Griezmann (30) natrag u Atletico, a Saul Niguez (26) u Barcelonu.

Klubovi su svjesni da zadatak nije lak, ali vjeruju da im okolnosti idu na ruku. Navodno postoji glavni preduvjet: ni Griezmann ni Saul nemaju ništa protiv. Francuski napadač nije pretjerano zadovoljan u Barceloni. Očekivao je da će biti veliko pojačanje i stalni član udarne postave, a na kraju se sve zakompliciralo. Griezmann je u Barci više-manje neprepoznatljiv, a i Barca je kao klub u silaznoj putanji.

gol expired Trojica mladih Engleza dobila priliku uzvratiti rasistima za napade divider

Vrijeme je pokazalo da nije napravio odveć pametan potez što je napustio Atletico. Da je ostao, okitio bi se naslovom prvaka Španjolske, dok je s Barcom osvojio samo Kup kralja. Kad se zbroji individualni i momčadski učinak, može se reći da je Griezmann debelo promašio prelaskom u Barcu. Zov Camp Noua ipak je bio prejak, to je ono što se sada događa Saulu. Barcu je teško odbiti.

Trampa Barce i Atletica - Saul za Griezmanna

Barca se ipak nerado rješava Griezmanna, no financijska je situacija takva da nema previše izbora. Barca treba otvoriti prostor za novi ugovor Lionela Messija. Zna se da je ogroman, a prihodi su znatno pali, dok su dugovi otišli u stratosferu. Rupa u proračunu je pozamašna. Barcina bilanca je takva da jednostavno mora prodavati igrače. Griezmannovim odlaskom riješila bi dio problema.

Nakon dolaska Kuna Agüera i Memphisa Depaya, Griezmannova pozicija još je ugroženija. Čini se logičnim što pristaje na povratak u staro jato. Španjolski mediji pišu da povratak u Madrid odgovara i njegovoj obitelji, koja bi radije ostala u Španjolskoj nego se preselila u Italiju ili Englesku.

gol expired Nečuveni skandal u Madridu: Kakav arsenal uvreda, predsjednik Reala na pasja kola izvrijeđao Ronalda i Mourinha divider

S druge strane, Saul daje prednost Barceloni, također bi radije ostao u Španjolskoj. Budući da se igrači ne protive operaciji, Atletico i Barca napreduju u pregovorima. Obje su strane prilično optimistične, vjeruju da će uspješno zaključiti trampu.

Saul neće biti jeftin, ali ipak će biti jeftiniji od Griezmanna, koji uz visoku odštetu ima i ogromnu plaću, pa će ostati prostora da se namiri Messi. Ostaje otvorenim koliko će Atletico ponuditi Grizemmanu?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider