Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Piše engleski tabloid

Arsenal već u siječnju želi dovesti Rokasa Pukštasa? S njim žele osvojiti ogromno tržište

Rokas Pukštas ove je sezone upisao tri pogotka za Hajduk.

Rokas Pukštas (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Rokas Pukštas, talentirani Amerikanac koji je nedavno produžio ugovor s Hajdukom do ljeta 2027. godine, nalazi se na radaru velikog Arsenala.

Prošlog tjedna procurilo je da su Topnici poslali svoga skauta na ligaški ogled Hajduka i Gorice na Poljudu kako bi se iz prve ruke uvjerili u njegove kvalitete, a sad su se pojavile nove informacije.

Nikola Kalinić i Ivan Perišić VIDEO Perišić se oglasio na Instagramu i označio Nikolu Kalinića: Evo o čemu se radi divider

Mladi američki U-20 reprezentativac odavno je podcrtan u bilježnicama skauta velikih europskih klubova, impresionirao ih je na prošlogodišnjem polufinalu Lige prvaka mladih kad su juniori Hajduka srušili Milan.

Zabio je pogodak talijanskom klubu, a zbog svoje polivalentnosti i sposobnosti da nanjuši šansu za gol usporedili su ga s Thomasom Müllerom, legendarnim igračem Bayerna i njemačke nogometne reprezentacije.

Engleski tabloid The Sun piše da su Topnici spremni uskoro krenuti po Pukštasa, i to već u siječanjskom prijelaznom roku, a razlog više za to jest njegovo državljanstvo.

Pukštas predstavlja ogroman potencijal za Arsenal

Stan Kroenke, američki milijarder i vlasnik Arsenala, vrlo dobro zna koliki potencijal leži u američkom tržištu i neće se libiti povući talentiranog Amerikanca u momčad.

Zna da iza toga stoji višestruka korist, što igračka, a što marketinška. Njegov bi dolazak na Emirates sasvim sigurno povećao interes Amerikanaca za Topnicima, a nije bez razloga što posljednjih godina europski velikani hodočaste na turneje po američkom kontinentu.

Svjesni su koliki potencijal donosi to tržište, svatko se bori za svoj dio kolača, a u takvoj borbi dovođenje američkog nogometaša nesumnjivo pomaže.

Pukštas nije jedini američki nogometaš kojeg prate Arsenalovi skauti, u kuloarima se spominje još nekoliko imena, no iz pisanja engleskog tabloida svakako se može zaključiti da im je itekako zanimljiv. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider