Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav će to napad biti...

Arsenalov as iz rukava: Nevjerojatno dobra kupovina igrača koji će zapaliti Premierligu!

Nicolas Pepe trebao bi tijekom iduća 24 sata postati novi igrač Arsenala.

Galerija Nicolas Pepe (Foto: AFP) Nicolas Pepe (Foto: AFP) Nicolas Pepe (Foto: AFP) +1 Nicolas Pepe (Foto: AFP)

Ako je vjerovati Sport Maniji i izjavama nekih nogometaša, desnokrilni nogometaš Lillea Nicolas Pepe izabrao je londonski Arsenal za nastavak svoje karijere.

Bjelokošćanin je prevagnuo na stranu momčadi koja je ponudila "najmanje" novca njegovoj aktualnoj momčadi (Lille), ali je njemu predstavila najzanimljiviji projekt.

Arsenal će Lilleu isplatiti tek 20 milijuna funti odmah, a preostala 52 milijuna (od 72 ukupno) platit će u nekoliko rata. Tu su, naravno, uključeni i određeni bonusi, ovisno o njegovu učinku u dresu Topnika.

"Pepe je odlučivao između Napolija i Arsenala. Neću vam lagati, bio je jako blizu dogovora s Napolije, ali je Arsenalova ponuda bila uvjerljivija, financijski i kao sportski projekt", rekla je za spomenuti izvor osoba bliska Pepeu.

Nicolas Pepe (Foto: AFP) Tko će dovesti veliko otkriće? Bira između četiri velikana koja su spremna iskrcati bogatstvo divider

Ubojiti trolist Aubameyang, Lacazette i Pepe!

Transfer bi trebao biti realiziran u iduća 24 sata, čime bi Pepe postao posljednji dio mozaika u napadu Topnika, koji već predvode Alexander Lacazette i Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonac Aubameyang lani je s 22 pogotka bio najbolji strijelac Premierlige zajedno s Maneom i Salahom, dok je Lacazette završio na diobi sedmog mjesta s 13 golova. 

Osim njega Arsenal su već pojačali Dani Ceballos (posudba iz Reala) i Reiss Nelson, koji se vratio s posudbe iz Hoffenheima.

Trener Arsenala Unai Emery priznao je da klub radi na još dva pojačanja, po jednog igrača u obrani i veznom redu. O kojim se igračima radi, bit će poznato u idućih nekoliko tjedana.

Dani Ceballos (Foto: AFP) Arsenal iz Real doveo ponajboljeg mladog igrača Europe: S Olmom predvodio Furiju do naslova divider

Drugi najučinkovitiji napadač Francuske

Pepe je prošle sezone po statistici bio drugi najbolji igrač Ligue 1. Postigao je 22 pogotka i upisao 11 asistencija. Jedini bolji od njega bio je Kylian Mbappe, koji je direktno sudjelovao kod 40 pogodaka (33+7).

Bjelokošćanina krasi munjevita brzina, hladnokrvnost u završnici, izuzetno dobra kontrola lopte te odličan pregled igre, o kojem govori i 11 asistencija u prošloj sezoni.

"Super je brz, ima profinjenu lijevu nogu i jedan je od najboljih u dvobojima jedan na jedan. Ubojit je u završnici, izvodi slobodne udarce i jedanaesterce. Kompletan je igrač i mislim da navijače Arsenala očekuje prava poslastica", rekao je Jose Fonte, aktualni Pepeov suigrač u Lilleu.

Drama na madridskom kraljevskom dvoru: Bale pobjesnio, konačni krah odnosa sa Zidaneom i Perezom Gareth Bale (Foto: AFP) Gareth Bale (Foto: AFP) Zinedine Zidane i Florentino Perez (Foto: AFP) +1 Gareth Bale (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider